Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:14 23 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale

ro

03 Aug, 2019 00:00 472 Marime text

Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu îi arată din nou cartonaşul roşu ministrului Turismului, Bogdan Trif. „Avem o ţară frumoasă, din păcate, de 30 de ani nu am fost capabili să o promovăm aşa cum ar fi trebuit. Dezinteres, corupţie, incompetenţă, lipsă de profesionalism, toate au caracterizat de-a lungul timpului activitatea la Ministerul Turismului.

Astăzi, turismul românesc se zbate să trăiască. Şi trăieşte tocmai pentru că există atracţii şi destinaţii care se promovează aproape singure, fără implicarea autorităţilor.
Ce nu a înţeles niciun ministru al turismului este tocmai nevoia de a trata acest domeniu cu instrumente ştiinţifice, dar mai ales nevoia de a ne uita adânc în experienţele noastre şi de a identifica acele elemente care dau valoare unei destinaţii.

Niciun ministru nu a fost interesat vreodată să afle de la oameni care sunt acele lucruri specifice care fac o destinaţie turistică să fie unică. România este o ţară în care destinaţiile turistice sunt legate profund de tradiţii şi obiceiuri. Ce ar fi oare Bucovina fără ouăle încondeiate cu migală înainte de Paşte sau fără cetele de colindători care se pregătesc cu mult înainte de perioada sărbătorilor de iarnă? Nici nu ne putem imagina sărbătorile de iarnă, în Transilvania, fără colindele care fac uliţele să răsune. La fel cum nu ne putem imagina Dobrogea fără tradiţiile românilor, turcilor, tătarilor, amestecate atât de armonios”, susţine senatoarea USR.

Anul trecut, parlamentarul constănţean a iniţiat în mediul online un chestionar prin intermediul căruia românii au ales cele mai frumoase destinaţii turistice din România. „Am realizat un top al destinaţiilor turistice, pe baza voturilor voastre. De această dată, credinţa mea este că vom afla tradiţiile şi obiceiurile care definesc destinaţiile turistice din întreaga ţară. Şi vă chem alături de mine, în perioada următoare, să votaţi obiceiuri şi tradiţii din judeţul sau din regiunea în care trăiţi. Împreună vom realiza un top naţional şi vom promova o hartă a celor mai frumoase tradiţii sau obiceiuri, în speranţa că exemplul nostru va fi o sursă de inspiraţie pentru cei care conduc astăzi destinele turismului românesc. Angajamentul meu este ca la finalul acestei campanii să identificăm soluţii legislative pentru conservarea şi promovarea acestor comori naţionale, care sunt tradiţiile şi obiceiurile locale”, conchide Ramona Dinu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii