Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:33 23 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul românesc, administrat şi condus „la mica înţelegere“ Ramona Dinu (USR) - „Ministrul Turismului să dispună în regim de urgenţă verificarea tuturor sectoarelor de plajă“

ro

20 Jun, 2019 00:00 1571 Marime text
De prea mult timp, litoralul românesc este administrat şi condus „la mica înţelegere”, iar acest lucru se proiectează în experienţele trăite de turişti pe litoralul românesc. Poate şi din acest motiv, din ce în ce mai mulţi români preferă să-şi facă vacanţele la mare în ţări străine.

Din nefericire, plajele din România reprezintă un bazar cu de toate. Întâlneşti utilizatori ai plajelor care se consideră stăpâni de plantaţii, patroni de club pentru care singura lege e banul şi reprezentanţi ai autorităţilor bucuroşi să patruleze doar pentru a-şi colecta partea. „La finalul sezonului estival din 2018 am constatat că mare parte dintre utilizatorii plajelor turistice nu şi-au îndeplinit pe deplin obligaţiile privind întreţinerea şi igienizarea suprafeţelor de plajă utilizate şi nici pe cele privind dimensionarea zonelor destinate plajei de nisip“, susţine senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu.
 
În acest context, senatoarea a adresat o întrebare ministrului Turismului, încercând să afle cum e posibil ca pe parcursul întregului sezon estival aceşti utilizatori de plaje să funcţioneze fără a-şi respecta îndatoririle şi să nu fie sancţionaţi conform legii, până la interzicerea desfăşurării activităţilor turistice şi a încasării veniturilor din exploatarea şi utilizarea plajelor. 

„Nu am primit niciun răspuns mulţumitor la întrebările mele, astfel că am luat decizia să revin. Între timp, a început sezonul estival 2019, iar practicile pe care le reclamam anul trecut sunt, din păcate, din nou prezente.
Mulţi utilizatori ai plajelor turistice se comportă ca şi cum ar fi patronii acestor plaje, manifestând un comportament abuziv şi sfidător la adresa cetăţenilor. Panouri în care să fie înscrisă denumirea de „Plajă privată” şi în care să fie făcute menţiuni cu privire la interzicerea amplasării accesoriilor individuale de plajă, precum şi la faptul că utilizatorul de plajă îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii, le putem găsi montate pe majoritatea sectoarelor de plajă de pe litoralul românesc al Mării Negre.
În acest sens, l-am rugat pe ministrul Turismului, Bogdan Trif, să dispună în regim de urgenţă verificarea tuturor sectoarelor de plajă de pe litoralul românesc. De asemenea, am cerut o situaţie detaliată care să cuprindă sectoarele/subsectoarele de plajă controlate, utilizatorii de plajă existenţi, deficienţele constatate, precum şi sancţiunile aplicate în urma efectuării acţiunilor de control”, afirmă senatorul USR. 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii