Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Există deja o soluţie pentru o astfel de problemă Ministrul Finanţelor, întâlnire cu Isărescu la sediul BNR

ro

16 Jan, 2015 19:06 1927 Marime text
 
Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, s-a întâlnit la ora 18:30 la sediul băncii centrale cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre situaţia creată de creşterea bruscă a francului elveţian în raport cu leul.

Anterior, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Vâlcov să discute cu oficialii BNR pe această temă.

UPDATE, ora 20.40

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat că a avut o discuţie bună cu reprezentanţii Băncii Naţionale privind persoanele care au credite în franci elveţieni.

Vâlcov a adăugat că există deja o soluţie pentru o astfel de problemă, dar că vor fi găsite şi alte soluţii.

„Am avut o discuţie foarte bună, o vom continua şi săptămâna viitoare şi apoi vom vedea care sunt soluţiile pentru cei care au credite în franci elveţieni. Din analiza datelor, s-a constatat că nu este vorba de 150.000 de persoane cu credite, ci de 75.412 debitori, iar numărul de bănci la care au astfel de credite este de şase. Deja există o soluţie la această problemă, ea există din iulie anul trecut, ordonanţa 46, când guvernul a decis rescadenţarea creditelor. Această ordonanţă va merge în Parlament şi va fi extinsă pentru toţi cei care au astfel de probleme. Mai mult, una din aceste bănci are un program propriu de schimbare a creditelor în altă valută şi vom vorbi şi cu celelalte bănci pentru a aplica un program similar. Am făcut o evidenţă, s-ar încadra în această ordonanţă 51% din aceste persoane”, a declarat Vâlcov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii