Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:26 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul finanțelor Eugen Teodorovici a confirmat că unele pensii se vor dubla, alte se vor tripla

ro

04 Oct, 2018 21:04 462 Marime text
Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat că ministerul pe care-l reprezintă lucrează la studiul de impact privind Legea pensiilor, informează RomaniaTV.net. 
 
Legea pensiilor a mai făcut un pas de la stadiul de proiect la cel de lege. "Când ieșim din Ministerul finanțelor cu un aviz, va fi și sustenabilă", a spus Eugen Teodorovici, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, referitor la noua Lege a pensiilor, care va fi aplicată din 2021.

Ministrul finanțelor a confirmat că unele pensii se vor dubla, alte se vor tripla, iar altele vor avea o creștere mai modestă.

În plus, Teodorovici a dat asigurări că vor fi bani pentru aceste creșteri.

Lia Olguţa Vasilescu a menţionat că nu are încă cifrele finale privind impactul, dar bugetul asigurărilor este dublu faţă de cel de anul trecut, deoarece numai punctul de pensie se dublează şi "automat şi impactul este pe măsură", în sensul că s-a pornit de la 871 lei punctul de pensie "atunci când am venit la guvernare" şi va trebui până în anul 2020 să ajungă la 1.775 lei.

Întrebată despre valoarea punctului de referinţă, ministrul Muncii a afirmat că sunt patru variante, care au fost date Ministerului de Finanţe pentru a le calcula, deoarece "ne dorim o lege foarte dreaptă, o lege foarte frumoasă, dar în acelaşi timp ne dorim o lege perfect aplicabilă" şi pentru asta este necesar avizul de la Finanţe.

"Două dintre variantele noastre sunt deja cunoscute. Una este prevederea care există deja în legislaţia actuală, adică inflaţie plus 50% din creşterea reală a salariului mediu brut. Cealaltă variantă deja a fost expusă la Neptun, după CEX, când s-a cerut să se ia în considerare şi inflaţia plus 2%. Adică, dacă avem inflaţie anul acesta de 5%, se adaugă 5% la pensie, plus încă 2%, în total 7%. Dar, atunci când vom avea avizul Ministerului Finanţelor, vom putea comunica exact care este varianta aleasă", a precizat ministrul. 


Sursa: RomaniaTV.net. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii