Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Carmen Dan, întrevedere cu noul ambasador al Republicii Turcia la București. Füsun Armaz a fost consul general în Constanța

ro

12 Apr, 2019 14:51 1518 Marime text
La data de 12 aprilie 2019, ministrul Carmen DAN a avut o întrevedere la sediul MAI cu noul ambasador al Republicii Turcia la București, Füsun ARAMAZ.

Potrivit MAI, ambasadorul Füsun ARAMAZ este o bună cunoscătoare a comunității turco-tătare din România, în perioada 2010-2013 ocupând funcția de consul general în Constanța și lucrând îndeaproape cu autoritățile române.

Având în vedere experiența Excelenței Sale în țara noastră, în cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte concrete privind cooperarea dintre România și Turcia în domeniul afacerilor interne, cu accent pe combaterea criminalității organizate, a migrației ilegale, a terorismului și a altor infracțiuni grave.

De asemenea au fost abordate teme ce țin de managementul frontierelor, cooperarea între structurile de Jandarmerie și cele pentru situații de urgență.

Un accent deosebit a fost pus pe cooperarea UE-Turcia, ținând cont de calitatea României de Președinte în exercițiu a Consiliului UE, fiind subliniat angajamentul părților pentru consolidarea și pe viitor a acestei relații.

Potrivit MAI, de asemenea, a fost reiterată invitația ministrului turc de interne, Süleyman SOYLU, de a realiza o vizită oficială în România în cursul acestui an, prilej cu care să fie stabilite prioritățile de cooperare dintre cele două ministere de resort în plan bilateral și regional.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii