Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate

ro

18 Dec, 2018 14:56 980 Marime text

 Marți, 18 decembrie, la Bruxelles, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, a avut o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini.

Discuțiile cu oficialul UE au fost axate pe stadiul pregătirilor pentru preluarea și exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE începând cu data de 1 ianuarie 2019, precum și pe prioritățile pe care țara noastră și le propune pentru acest mandat.

De asemenea, au fost abordate elemente de actualitate ale agendei europene de securitate și apărare, cu accent pe inițiativele aflate în derulare. Astfel, ministrul apărării  a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării, pe coordonatele de complementaritate şi sinergie acţională cu NATO. 

În context, Gabriel Leş a subliniat relevanța pentru România a domeniului Politicii Externe și de Securitate Comună/Politicii de Securitate și Apărare Comună (PESC/PSAC) și includerea sa între temele centrale ale mandatului viitoarei Președinții a României la Consiliul UE. De asemenea, discuţiile celor doi oficiali au abordat aspecte relaţionate inițiativelor europene în domeniul apărării precum PESCO, EDF, CARD, cooperarea UE – NATO, operaţiile şi misiunile în derulare sub egida PSAC.  

Întâlnirea cu Federica Mogherini a reprezentat o bună ocazie de a reitera sprijinul şi interesul țării noastre pentru consolidarea dimensiunii PSAC a Uniunii Europene, precum şi de a evidenţia angajamentul României pentru asigurarea unei Președinții de succes la Consiliul UE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii