Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:54 07 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor interne, prezent la ceremonia publică de înălțare a drapelului național al României

ro

26 Jun, 2016 10:50 1269 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a participat astăzi în Piața Tricolorului din București la ceremonia publică de înălțare a Drapelului Național al României. Ceremonia a fost prilejuită de sărbătorirea la data de 26 iunie a Zilei Drapelului Național. 
 
La eveniment au luat parte reprezentanţi ai conducerii MAI, ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, militari veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere. 
 
Pentru buna desfășurare a ceremoniilor organizate în întreaga țară cu ocazia Zilei Drapelului Național, efectivele Ministerului Afacerilor Interne – Poliție, Jandarmerie, Pompieri au asigurat măsuri pentru menținerea ordinii publice și fluența circulației, conform competențelor legale.

Citeşte şi Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită cu un ceremonial militar şi religios la Constanţa (galerie foto)

Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional – simbolul suprem al unităţii şi identităţii româneşti, Ministerul Afacerilor Externe reafirmă angajamentul său în promovarea peste hotare a intereselor ţării, prin activitatea diplomaţiei române pusă în slujba valorilor şi principiilor naţionale. În contextul împlinirii, în acest an, a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Drapelul Naţional dobândește o şi mai accentuată valoare simbolică, de omagiere a sacrificiului eroilor români, fiind arborat la toate evenimentele organizate de misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale ale României pentru marcarea acestui Centenar. Totodată, pentru milioanele de români din afara granițelor, drapelul național rămâne emblema apartenenței de neam, a identităţii spirituale şi culturale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii