Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită cu un ceremonial militar şi religios la Constanţa (galerie foto)

ro

26 Jun, 2016 09:41 2810 Marime text
Cu ocazia zilei de 26 Iunie,  Ziua Drapelului Naţional, la sediile celor două unităţi din municipiul Constanţa, se organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.
 
În această dimineaţă, a avut loc ceremonialul militar şi religios, organizat la nivelul garnizoanei Constanţa, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei. Printre alţii, au fost prezenţi prefectul Adrian Nicolaescu, preşedintele CJC şi vicepreşedinţii, Mariana Gâju, Elena Frâncu
 
Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii