Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării. Moment emoţionant. Ceremonial de trecere în rezervă a patru generali cu funcţii cheie în armată. Cine sunt

ro

05 Jul, 2017 12:39 21730 Marime text
Astăzi, la Ministerul Apărăii Naţionale, în prezenţa ministrului Adrian Ţuţuianu, a avut loc ceremonialul de încheiere a carierei militare după zeci de ani de sacrificii şi eforturi în slujba ţării a generalului Ștefan Dănilă, generalul-locotenent Cătălin Adrian Moraru, generalul-maior Răduț Bîlbîie și generalul de brigadă Ciprian Rădulescu. 

După intonarea Imnului Naţional al României s-a dat citire decretelor prezidenţiale, semnate de Klaus Iohannis, pentru avansarea în gradul următor astfel:

 - decretul privind trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Ștefan Dănilă, fost şef al Statului Major General, consilier al fostului premier Victor Ponta și a fost șef al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Ștefan Dănilă (n. 14 mai 1965, Târgu Neamț, Regiunea Bacău)  a îndeplinit funcția de șef al Statului Major General al Armatei Române, în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2014, fiind primul general din arma aviație care a ocupat această funcție.

Dănilă a devenit șef al SMG după ce i-a expirat acest mandat amiralului (r) Gheorghe Marin.

- decretul numărul 589/29 iunie,  privind înaintarea în gradul de general-locotenent  – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a generalului-maior– cu două stele Cătălin-Adrian Moraru din Ministerul Apărării Naționale, începând cu data de 30 iunie 2017.
Până la trecerea în rezervă Moraru a fost locţiitorul şefului Departamentului pentru armament din Ministerul Apărării Naționale.

- decret privind înaintarea în gradul de general-maior  – cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă – cu o stea Răduț-Marian Bîlbîie din Ministerul Apărării Naționale. Generalul Bîlbîie a fost director al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice (DIRP) a MApN.

- decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, a colonelului Ciprian-Mircea Rădulescu din Ministerul Apărării Naționale. Rădulescu a fost ataşat militar.

A luat cuvântul ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu, care a mulţumit celor patru militari, apreciind efortul lor făcut de-a lungul întregii cariere, în rândul armatei.

După care au luat cuvântul, ordine, Ştefan Dănilă, Moraru, Bîlbîie şi Rădulescu care au mulţumit pentru emoţionanta ceremonie organizată de Ministerul în slujba căruia au muncit de tineri până la trecerea în rezervă.

Generalul Ştefan Dănilă i-a urat noului ministru să rămână pe post cel puţin trei ani pentru a pune în aplicare planurile şi proiectele pe care le are.

Ceremonialul s-a încheiat prin trecerea în revistă a gărzii de onoare constituită în cinstea acestui eveniment.

Avem onoarea să vă salutăm! Ştim că veţi fi cu sfatul, cu gândul şi cu sufletul mereu aproape, pentru că dragostea de ţară, principiile şi valorile noastre nu trec niciodată “în rezervă”, este postarea de pe pagina de Facebook a ministerului dedicată ceremonialului. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ghe 05 Jul, 2017 23:07 Da. Se si vede cat de inzestrata e armata.
  • IONICA FLORIAN 05 Jul, 2017 14:56 Felicitari tuturor generalilor si ofiterilor trecuti in rezerva . In egala masura felicitari si conducerii MApN care a organizat asemenea ceremonial ! Ca un cunoscator al situatiei de la Armamente il felicit si-l imbratisez pe Catalin MORARU care , timp de 8 ani a condus destinele INZESTRARII ARMATEI ! Cu sau mai mult fara secretar de stat (politic) . Si a condus-o bine , fara probleme mari . Ii sfatuiesc pe strategii tarii sa-l coopteze rapid in colectivele lor . Vor avea un profesionist !