Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de perechi de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite într-un container

ro

09 Jun, 2016 17:23 1923 Marime text
Poliţiştii din cadrul Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, Biroul de poliţie T.N. Constanţa Sud Agigea, au acţionat în baza unui plan pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import - export şi a produselor contrafăcute ori piratate, identificând un container sosit din China, în care se aflau bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

În urma controlului vamal fizic, efectuat în comun de către poliţişti şi inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au fost identificate peste 2000 perechi de ghete din piele pentru bărbaţi, mărci diferite, cu o valoare de piaţă estimată la 804.000 lei.
Bunurile au fost reţinute de către organele vamale, iar în cauză s-a întocmit dosar penal de către poliţişti, care efectuează cercetări faţă de reprezentanţii  unei societăţi comerciale din judeţul Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998.

Cercetările  continuă pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii