Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:32 24 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri în valoare de peste 1.200.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

19 Nov, 2019 12:09 1045 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 1.200.000 lei.

În luna octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

În urma controlului, au fost descoperite 1.292 bucăți motoferăstrău susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 15.11.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 36 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.227.400 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Sursa foto: Garda de Coastă 

Ti-a placut articolul?

Comentarii