Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, depistate într-un container sosit din Dubai, în Portul Constanţa (GALERIE FOTO)

ro

24 Mar, 2022 10:07 1208 Marime text
Mărfuri contrafăcute depistate într-un container sosit din dubai. Foto: Garda de CoastăPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din Dubai, 16 seturi pentru reparație motor și 57 de piese auto diverse mărci, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. 

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 23.03.2022, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din Dubai, încărcat cu bunuri ce aveau ca destinatar o societate comercială cu sediul în Republica Moldova.
 
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 16 seturi pentru reparație motor și 57 piese auto diverse mărci, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

„Bunurile, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. 
Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale“ - au precizat reprezentanții gărzii de Coastă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii