Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban (CCIR) - Învățământul românesc a fost deteriorat din interior

ro

01 Sep, 2016 21:59 2741 Marime text
Decidentul politic să lucreze alături de mediul de afaceri pentru a îndeplini acest deziderat al forței calificate de muncă, susține președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, care a deschis astăzi întâlnirea de lucru referitoare la Programul național de promovare a învățământului profesional de tip dual.
 

“Trebuie să avem o idee despre necesitățile economiei. Sunt lucrurile care trebuie să ne preocupe și cred că persoanele cu putere de decizie din învățământ trebuie să înțeleagă că această direcție nenegociabilă de a menține unele catedre trebuie schimbată pentru că (...) învățământul românesc a fost deteriorat din interior”, a declarat președintele CCIR.

Acesta a susținut că trebuie să privim cu seriozitate nevoile mediului de afaceri și că trebuie ca “decidentul politic să lucreze alături de mediul de afaceri pentru a îndeplini acest deziderat al forței calificate de muncă, întrucât se pare că ne apropiem de o criză a forței de muncă”, se arată într-un comunicat al CCIR citat de Agerpres.

În ceea ce privește implicarea Camerelor de Comerț și Industrie în promovarea și implementarea sistemului de învățământ de tip dual în România, Mihai Apopii, vicepreședintele CCCIR și președinte al Camerei de Comerț și Industrie Neamț, consideră că implicarea Sistemului Cameral este definitorie, având în vedere că resursa umană este foarte importantă pentru toate firmele din România, dar mai ales pentru cele cu capital privat românesc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii