Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:51 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miercuri va avea loc tragerea la sorți a optimilor Cupei României

ro

28 Sep, 2015 21:28 721 Marime text
 
Miercuri, 30 septembrie, de la ora 13:00, Casa Fotbalului va găzdui tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2015-2016, potrivit unui comunicat transmis de frf.ro.
 
Echipele care au trecut de faza șaisprezecimilor de finală au fost repartizate în trei urne, astfel:
 
URNA A
1. SC FC STEAUA BUCUREȘTI SA
2. AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREȘ
3. FC CFR 1907 CLUJ SA
4. AFC ASTRA
5. FC PETROLUL SA
 
URNA B
1. DINAMO 1948 SA
2. ASC BOTOȘANI
3. CS PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU
4. CS MUNICIPAL STUDENȚESC IAȘI
5. SC FC VIITORUL SA
6. CS CONCORDIA CHIAJNA
7. ACS POLI TIMIȘOARA
 
URNA C
1. FOTBAL CLUB VIITORUL SA 2
2. SPORT CLUB BACĂU
3. ACS FCM BAIA MARE
4. SC FC BRAȘOV SA
 
Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF), conform aceleiași surse.
 
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art. 30.9 din ROAF).
 
În jocurile la care participă echipe din Liga 2 sau Liga I se pot efectua maximum 3 înlocuiri  de jucători (conform art. 30.11 din ROAF).
 
În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceiași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară (conform art. 30.12 din ROAF).
 
În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
 
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF).
 
Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.
 
Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 27-29 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.ro.Sura foto: five5online.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii