Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:35 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update Medic psihiatru constănțean, acuzat de eliberare de rețete false

ro

21 Jul, 2016 10:24 3217 Marime text
Un medic psihiatru din Constanța a ajuns în atenția procurorilor și a polițiștilor, după ce a fost acuzat că ar fi eliberat rețete medicale false, cauzând un prejudiciu de 124.000 de lei. Pe parcursul anchetei, cadrul medical a fost pus sub control judiciar. Pentru recuperarea prejudiciului, autoritățile i-au pus sechestru pe două apartamente și pe conturile bancare.

Iată comunicatul oficial:
    
    Polițiștii de investigare a criminalității economice și procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cercetează, sub control judiciar, un medic psihiatru din Constanța, care ar fi eliberat 136 de rețete medicale false, cauzând astfel un prejudiciu de 124.000 de lei.

    Față de cel în cauză a fost dispusă interdicția de a fi medic psihiatru într-o unitate spitaliceasca de stat, totodată fiind instituite măsuri asiguratorii cu privire la 2 imobile si la conturile bancare ale acestuia.

În perioada 19 – 20 iulie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat acte de urmărire penală față de un medic psihiatru, din Constanța.

Activitățile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de cel în cauză cu privire la  săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu, luare de mită și dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, medicul este bănuit că, în perioada 2008-2012, ar fi eliberat peste 136 de rețete medicale, compensate integral, pe numele mai multor persoane  care în realitate nu beneficiau de aceste servicii medicale, nefiind luate în evidențele medicului.

Din cercetări a reieșit că persoanele respective nu sufereau de afecțiuni psihice sau erau decedate chiar și cu 10 ani înainte de eliberarea prescripției pe numele lor.

După emiterea prescripțiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanților farmaciilor de pe raza județului Constanța, cu care medicul colabora, direct sau prin intermediul altor persoane. 

Reprezentanții farmaciilor au înaintat, ulterior, prescripțiile medicale nelegal întocmite la C.J.A.S. Constanța, alături de documentația aferentă, solicitând decontarea acestora.

Prejudiciul cauzat ca urmare a decontării acestor rețete este de peste 124.000 de lei.

În urma activităților efectuate, la data de 20 iulie a.c., a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de  medicul psihiatru și s-a dispus măsura controlului judiciar față de acesta, cu interdicția de a fi medic psihiatru într-o unitate spitalicească de stat.
 
Totodată s-au luat măsuri asiguratorii cu privire la 2 imobile și la conturile bancare ale acestuia.

UPDATE: Numele doctorului este Diana Alina Brandabur, iar potrivit managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, medicului i-a fost suspendată activitatea în cadrul instituției.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alina Gheorghiu 21 Jul, 2016 13:40 De ce nu se verifica si recomandarile date pentru pensii de handicap cu insotitorul concubin din Cartierul Henri Coanda. Persoana respectiva nu are absolut nimix fiind si pensionar de stat. Nu rateaza ocazia de a mai lua niste bani ,banii nostrii.