Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Lojă Națională din România construiește templu lângă marea moschee. Despre templu și moschee

ro

16 Dec, 2015 06:49 6023 Marime text
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a dat undă verde marţi planului de urbanism prin care Marea Lojă Naţională din România a cerut permisiune să îşi construiască un sediu pe bulevardul Expoziţiei nr. 24 F, scrie portalul de știri flux24.ro.
 
Noul sediu va avea patru etaje înălţime şi va adăposti o parcare subterană, săli multifuncţionale, un restaurant, un club, dar şi un muzeu şi o bibliotecă.
Sediul Masoniei române se va află lângă marea moschee care urmează să fie construită la Bucureşti:în bulevadrul Expoziţiei nr. 22-30.
Terenul pe care se va edifica imobilul are o suprafaţă de circa 2.500 mp şi a fost dat de RA-APPS în folosinţă organizaţiei pe o perioada de 40 ani. După aprobarea Planului Urbanistic urmează că Primăria sector 1 să emită autorizaţia de construire, mai scrie flux24.ro.

Despre moschee
Lăcașul de cult ar urmă să aibă o capacitate de circa 1.000 de locuri, un parc pentru copii, o fântână arteziană și un loc de abluțiune (spălare) și o sală de clasă pentru maxim 20 de copii care doresc să studieze abecedarul religiei musulmane. Muftiul Iusuf Murat spune că inițial a propus că moscheea să fie finanțată de statul turc, costurile ridicându-se la circa 1 milion de euro, însă dacă nu se dorește acest lucru statul român poate da bani pentru edificiu. 
La sfârșitul lunii mai, Guvernul a dat în folosință gratuită un teren, cu o suprafața de peste 11.000 de metri pătrați, pe bd. Expoziției, și o valoare de aproape 4 milioane de euro, către Muftiatul Cultului Musulman din România în vederea construirii unei moschei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii