Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI. Peste 150 de persoane, salvate din autoturismele blocate în nămeţi

ro

23 Mar, 2018 13:45 1381 Marime text

 
În cursul acestei zile, efectivele MAI și autoritățile locale au acționat în sprijinul populației din 20 de județe unde au fost înregistrate efecte ale fenomenelor meteo severe, intervenindu-se pentru deblocarea a aproximativ 150 de persoane care au rămas blocate în autoturisme.
 
Misiunile în teren ale efectivelor MAI vor continua până la revenirea la normal a situației din punct de vedere meteorologic, astfel încât toți cetățenii să ajungă în siguranță la destinație.
 
La această oră, circulația rutieră este oprită preventiv pe patru drumuri naționale din cauza ninsorii și a viscolului:  DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 2C între localităţile Costeşti (judeţul Buzău) şi Amara (judeţul Ialomiţa), DN22 Râmnicu – Sărat (judeţul Buzău) şi Brăila şi DN21A, între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa). Pe alte 9 drumuri naționale circulație este restricționată.
 
MAI recomandă populației să țină cont de atenționările meteo și să evite deplasările în zonele cu probleme cauzate de căderile masive de zăpadă și viscol.
 
Evoluția situației este în dinamică și este permanent monitorizată la nivelul MAI, prin Centrul Național de Conducere Integrată.
 
Misiuni în desfășurare
 
În județul Ilfov, pe DN4 în zona loc. Popești-Leordeni spre București, 50 autoturisme nu mai pot înainta din cauza zăpezii. Se intervine cu utilaje de deszăpezire de la autoritățile locale. Printre persoanele rămase blocate se află și o femeie însărcinată, care prezintă iminență de naștere și care a fost preluată de un echipaj medical pentru a fi transportată la spital. 
De asemenea, pompierii de la București-Ilfov au acționat pentru deblocarea din zăpadă a unei ambulanțe private, care transporta un pacient cu dializă.
 
În Olt, forțele ISU cu o autofreză acordă sprijin unui echipaj de ambulanță, care se deplasează pentru preluarea unui copil în vârstă de 1 an cu probleme medicale din loc. Spineni. Pacientul va fi transportat la UPU Slatina.
 
În județul Ialomița, 5 autovehicule cu 10 persoane, printre care un copil, au rămas blocate din cauza zăpezii între loc. Fierbinți și Maia pe DJ101B. Se acționează pentru deblocare. 
 
Mai multe autovehicule, printre care 10 autoturisme, o dubiță și un utilaj de deszăpezire au rămas înzăpezite în segmente de drum din județul Prahova. Pentru deblocare, au intervenit autoritățile locale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii