Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți șoferi sancționați la Constanța pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Ce amendă trebuie să achite (galerie foto)

ro

17 Apr, 2019 12:20 2316 Marime text
În  data de 16.04.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța  au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 7.500 lei și acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, au fost ridicate 3 autovehicule parcate neregulamentar pe locurile special amenajate.

„Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea/ocuparea fără drept a locului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Amenda contravențională în acest caz este cuprinsă între 1.000-2.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile .

Totodată, oamenii legii pot dispune măsura de ridicare a mijocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar autoturismul va fi depozitat într-un loc special amenajat de către administratorul drumului până cand va fi restituit deținătorului legal. 

„În acest context recomandăm persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali” - au mai precizat reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii