Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:28 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe construcții ilegale din Mamaia și de pe malul lacului Siutghiol trebuie desființate. Ce au constatat polițiștii locali

ro

28 Mar, 2018 09:57 852 Marime text
În perioada 01.03.2018 - 28.03.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții și afișajului stradal au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării respectării prevederilor legale privind executarea lucrărilor de construcții și a urmăririi măsurilor dispuse de către aceștia persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Constanța, Valentina Chiriță, Direcția Generală Poliția Locală a sesizat unitatea de parchet competentă material în 4 cazuri pentru executarea de lucrări de construcții într-o zonă în care a fost instituit un regim de protecție, iar în conformitate cu prevederile art 32, alin 4 din Legea 50 /1991 republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, s-a solicitat organelor de urmărire penală să dispună oprirea temporară a executării lucrărilor.

”În ceea ce privește desființarea pe cale administrativă a lucrărilor de construcții executate fără autorizație de construire pe teren aparținând domeniului public/privat al municipiului Constanța în conformitate cu prevederile art.33, alin 4 din Legea 50/1991 republicată, polițiștii locali au emis 14 somații de desființare a lucrărilor de construcții nelegale, cu termen până la 31.03.2018.
Până în prezent s-au conformat 3 persoane juridice desființând lucrările nelegal executate în Stațiunea Mamaia și pe malul lacului Siutghiol” - a mai precizat Valentina Chiriță.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să respecte prevederile Legii 50/1991 republicată,  în ceea ce privește obținerea și respectarea Autorizației de construire/desființare.
 
Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii