Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Marinarii români de pe nava sechestrată în Franţa nu au probleme medicale sau umanitare

ro

30 Dec, 2010 14:38 1194 Marime text

Cei trei marinari români de pe vasul Anita, pus sub sechestru în Franţa după ce a provocat un accident ale cărui costuri se ridică la 3 milioane de euro, nu au fost reţinuţi şi nu au probleme din punct de vedere umanitar sau medical, a informat, joi, MAE.În urma demersurilor Consulatului General al României la Strasbourg, autorităţile franceze au confirmat implicarea într-un accident a unei nave cu echipaj format din marinari români. Autorităţile franceze au precizat însă că echipajul navei nu a fost reţinut şi se bucură de atenţia cuvenită din partea autorităţilor portuare.

Totodată, au informat că nu sunt probleme din punct de vedere umanitar sau medical.Nava a fost aprovizionată cu apă şi alimente la 27 decembrie.MAE precizeazăcă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aprovizionarea necesară nu s-a putut efectua imediat.

Pe de altă parte,misiunea diplomatică a României nu a primit nicio solicitare de asistenţă consulară din partea marinarilor români. Consulatul General al României la Strasbourg se află însăîn permanent contact cu autorităţile locale.

Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu se pot face publice elemente suplimentare în acest caz, mai spune MAE.

Nava "Anita", cu echipaj românesc, încărcată cu 850 de tone de sare, este sechestrată în portul Frouard din Franţa după ce la 18 decembrie a provocat, din cauza unei erori de navigaţie, un accident ale cărui pagube au fost estimate la aproape 3 milioane de euro, a relatat miercuripublicaţia L'Est Republicain.

Vasul "Anita", care tracta o barjă de 80 de metri, a lovit în dimineaţa zilei de 18 decembrie un baraj al unei hidrocentrale de pe râul Moselle. Este vorba de hidrocentrala Pompey, aflată în aval de zona industrială Frouard, în regiunea Lorraine, din nord-estul Franţei. Costurile totale ale accidentului se ridică, potrivit primelor estimări ale autorităţilor franceze, la 2,8 milioane de euro. Prin urmare, nava a fost pusă marţi sub sechestru.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii