Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Macaraua UITATĂ în Portul Tomis, un real pericol pentru constănţeni (galerie foto + video)

ro

09 Jul, 2016 21:26 4796 Marime text
Macaralele lăsate în paragină în Constanţa pot duce la apariţia unor adevărate tragedii! Şi în caz de o nenorocire, cine răspunde? Un exemplu este macaraua din Portul Tomis, ce se află în apropierea locurilor de parcare, dar şi a unui loc de joacă pentru cei mici! De asemenea, reprezintă un pericol şi pentru constănţenii şi turişti care se plimbă în acea zonă. Şi nu sunt puţini, mai ales în plin sezon estival.

În perioada următoare vom reveni cu o declaraţia a primarului Decebal Făgădău cu privire la acest subiect. Totodată, amintim că, în octombrie 2012, primarul municipiului Constanţa, pe atunci Radu Mazăre, anunţa semnarea unui contract ce prevedea o investiţie de opt milioane de euro. Era vorba, potrivit acestuia, despre finalizarea lucrărilor la clădirea ridicată în Portul Tomis încă din 2006. „Investiţia a fost începută de un investitor italian acum şase sau şapte ani. El n-a mai fost lăsat de soţie să vină în România şi, ca atare, a stopat lucrările. Clădirea existentă, aşa cum a fost lăsată, a fost preluată de o companie turcească şi una din Cipru, care au semnat un contract cu Hiltonul. În Portul Tomis, pe structura respectivă se va finaliza ca investiţie privată un hotel, repet, contract semnat. Mi-a fost adus la cunoştinţă, au venit investitorii, mi-au prezentat contractul cu Hiltonul“, declara Radu Mazăre, acum patru ani.

De asemenea, anul trecut, într-un articol detaliat, vă prezentam o serie de fapte care conduc la concluzia că scheletul hotelului ridicat în urmă cu aproximativ zece ani este sau cel puțin a fost deținut până în 2014, prin intermediul unui off-shore, Perceptual Intertrade, de Sorin Strutinsky. Despre acest subiect citiţi mai multe în articolul următor: Sorin Strutinsky, omul din spatele hotelului neterminat din Portul Tomis (documente)

Citiţi şi Se va întâmpla în toamna anului 2015: Hotelul de trei stele Hilton Garden Inn, inaugurat la Constanţa (document)

UPDATE 3 - O macara s-a prăbuşit pe strada Traian (galerie foto+video)


UPDATE 1, ora 22.20
 
În acest context, precizăm că, în 2014, a avut loc un accident mortal în Iaşi, pe un şantier. Un bărbat de 56 de ani, angajat al unei firme de construcții, și-a pierdut viața, după ce un braț de macara s-a desprins și s-a prăbușit peste el. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 09 Jul, 2016 22:03 Hotelul e al Gruparii mazare-constantinescu-strutinsky, ce se mai atata pe ei cu offshore-uri bagate la inaintare... Niste foamea-n gat au nenorocit un municipiu si un judet