Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Lucrări în stația CF Leu pentru redeschiderea circulației feroviare între Craiova și Caracal

ro

19 Jan, 2024 09:58 656 Marime text


 
  • Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că până la această oră, în stația CF Leu s-au ridicat și au fost scoase în afara gabaritului, 9 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar, produs în data de 16 ianuarie.
 
Echipele de intervenție ale SRCF Craiova acționează în continuare cu o macara de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, pentru ridicarea celorlalte două vagoane deraiate, de pe fir II de circulație Malu Mare – Leu.
 
Până la această oră, pe firul I (Leu – Malu Mare) s-au realizat lucrări de reparații la linie (montat traverse, șină, un aparat de cale) și se intervine pentru aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact, potrivit CFR.
 

„Este important de precizat faptul că, redeschiderea circulației feroviare pe firul I este condiționată de ridicarea vagoanelor de pe firul II, operațiune care se poate realiza doar cu poziționarea (calarea) macaralei de mare tonaj pe firul I”, transmite sursa citată.
 

Reamintim că urmare evenimentului feroviar produs în data de 16 ianuarie, la intrarea în stația CF Leu, unde 9 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat, a fost afectată linia pe ambele fire de circulație (300 m), au fost avariate 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp al liniei de contact.
 

„În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova, măsuri de circulație care vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar în stația CF Leu”, mai precizează sursa.

 
Evenimentul este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.
 

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova a acționat și acționează, astfel încât intervențiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiții de siguranță”, spun reprezentanții CFR.

 
Citește și
Circulație feroviară închisă în continuare între Craiova și Caracal, urmare deraierii și răsturnării a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii