Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni începe sesiunea de toamnă a bacului. Vezi când candidați constănțeni s-au înscris

ro

16 Aug, 2013 14:57 1832 Marime text
Pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 3.467 de candidaţi, dintre care 2.482 de absolvenţi din promoţia curentă şi 985 de candidaţi din seriile anterioare. Astfel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a desemnat 9 centre de examen: Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” Medgidia, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Economic Mangalia,  Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, Colegiul Tehnic „Pontica” Constanţa, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanţa şi Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa.

Conform calendarului, pe 19 – 20 august a.c., 622 de candidaţi vor susţine prima probă din cadrul examenului de bacalaureat, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Examenul va începe la ora 9.00, iar subiectele, elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.            

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat „Presa are acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau dupa încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii