Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lovitură de la Guvern pentru PMP Partidul nu va putea să-și desemneze candidați la alegerile prezidențiale

ro

27 Jun, 2014 23:29 1634 Marime text
Printr-o modificare adusă Legii pentru alegerea Președintelui, Guvernul exclude din cursa pentru alegerile prezidențiale Partidul Mișcarea Populară, susținut de președintele Traian Băsescu.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu va avea posibilitatea de a-și desemna un candidat la alegerile prezidențiale 2014 în Biroul Electoral Central, fapt stabilit prin ordonanță de urgență, scrie Dc News.

Excluderea PMP a fost operată de Guvern prin modificarea Articolului 2 din legea menționată, căruia i-a adăugat un punct (e), în care este definită noțiunea de partid parlamentar, după cum urmează: „Partide politice parlamentare sau formaţiuni politice parlamentare - partidele şi formaţiunile politice care au obţinut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputaţi sau senatori care au candidat pe listele acestora sau pe listele unei alianţe politice sau electorale din care au făcut parte partidele sau formaţiunile politice respective”.

Potrivit DC News, un singur partid nu întrunește condițiile prevăzute de punctul (e). Este vorba de Partidul Mişcarea Populară, care, deși acum numără mai mulți parlamentari, în 2012, la alegerile parlamentare, nu exista, nu era înregistrat ca partid.

Amintim că astăzi PMP a solicitat Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională a României (CCR) modificarea legii pentru alegerea Președintelui. Potrivit PMP, una dintre modificările pe care le introduce ordonanța de urgență face cadou UNPR și PP-DD reprezentanți de drept în Biroul Electoral Central. De asemenea, reprezentanții PMP au arătat că modificarea legislației electorale în anul în care au loc alegeri este interzisă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii