Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:30 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Eugen Tomac (PMP), prezent la Constanța

ro

26 Nov, 2020 14:25 825 Marime text
  • Conferință PMP Constanța, pe tema alegerilor parlamentare.
Partidul Mișcarea Populară Constanța, organizează astăzi, 26.11.2020 la ora 14:00, la Hotel Bulevard, bd. Mamaia nr. 294, o conferință de presă susținută de Eugen Tomac, președinte PMP, Elena Basescu, candidat la Camera Deputatilor și Claudiu-Iorga Palaz, candidat la Senatul României.

Tema conferinței o reprezinta alegerile parlamentare.

UPDATE:
Elena Băsescu a luat cuvântul: „Obiectivul meu este să merg în majoritatea localităților din județ. A fost îngreunat de faptul că ne aflăm în plină pandemie".

A spus că este puțin mai dificil, dar nu imposibil.

„Campania pe care o fac eu, aceea la firul ierbii, am învățat-o de la tatăl meu și de la vechii PDL-iști și PD-iști", a adăugat candidatul Elena Băsescu.

„Județul Constanța este dezvoltat cu trei viteze. Prima este municipiul. A doua viteză este reprezentată de stațiunile de la Marea Neagră și inclusiv Mihail Kogălniceanu care găzduiește baza NATO. Arată că un oraș. A treia viteză e reprezentată de restul localităților care par uitate", spune candidatul Elena Băsescu.

Ea a spus că sunt localități fără utilități și care se încălzesc cu lemne.

Claudiu Palaz a spus că nu știe exact cum trebuie să procedeze în campanie electorală.


„Noi am considerat că avem posibilitatea să ne deplasăm în localități", a spus Palaz.

Eugen Tomac a spus că se bucură că a venit la Constanța pentru a o sprijini pe Elena Băsescu cu care e prieten de 20 de ani.„Elena Băsescu este un candidat model în ceea ce priveste campania electorală. Puțini trateaza astfel acest exercițiu cum face ea. Pun mare accent pe tandemul Palaz-Basescu la Constanța. Având în vedere vremurile prin care trecem și situația incredibilă generată de criza sanitară și economică avem obligația de a veni cu soluții", subliniază Tomac.

Eugen Tomac a atins subiecte precum pensiile speciale și alegerile locale în două tururi.

Tomac a mai spus că a cerut să fie redus numărul de parlamentari la 300: „Dacă în acest an ar fi fost de acord să aplice rezultatul referendumului de reducere a parlamentarilor, daca ar fi fost voință, pe 6 decembrie românii ar fi votat maxim 300 de parlamentari", a spus Tomac.

Mai mult, a venit cu un exemplu din Italia unde a fost organizat un referendum pentru reducerea parlamentarilor.

Eugen Tomac a spus că dacă legea Sănătății ar fi fost votată în urmă cu 3 ani nu ar mai fi existat situații ca la Piatra Neamț.Tomac a spus că spitalele trebuie să aibă un statut de fundație publică cu capital de stat. Astfel, spitalul ar putea să propună singur proiecte pe fonduri europene și nu numai.

Eugen Tomac a mai spus că dorește să înființeze un institut pentru digitalizare și inteligență artificială.

„143 milioane de euro sunt alocați la UE pentru digitalizare. Inteligența Artificială reprezintă viitorul”,  zice Tomac.

„Relația cu Republica Moldova reprezintă pentru noi o prioritate", a spus Tomac.

Ti-a placut articolul?

Comentarii