Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu și secretarul general PMP, Ioana Constantin, în conferință de presă, la Constanța

ro

19 Nov, 2020 10:47 2222 Marime text
Partidul Mișcarea Populară organizează astazi, 18 noiembrie, o conferință de presă susținută de Ioana Constantin, secretar general adjunct, Elena Băsescu, candidat la Camera Deputatilor și Claudiu-Iorga Palaz, candidat la Senatul Romaniei.

Tema discuției o reprezintă alegerilor parlamentare.

Claudiu Palaz a deschis conferința de presă și a precizat că va prezenta părerile din campanie.

 Am onoarea să fie prezentă alături de organizația din Constanța, Ioana Constantin, alături de Elena Băsescu, a spus Palaz.

Elena Băsescu a spus că se pune accent pe reducerea numărului de parlamentari la 300, digitalizare instituțiilor, un ajutor pentru creșterea natalității, dar si multe altele.
 

"Deși suntem în campanie cu alegerile parlamentare, mi-au fost ridicate probleme legate de racordarea la rețeaua de gaze. Aici am propuneri pentru a rezolva următoarea situație. PMP are un program care se numeste Gaze românești pentru toți românii. Se prevede o creștere de la 30 de procente la 60 pentru racordarea gospodăriilor la rețeaua națională de gaze", a punctat Elena Băsescu.

A mai identificat probleme legate de canalizare și asfaltare, și că indiferent de culoarea politică a administrației locale va încerca să găsească soluții. A spus că are încredere că vor fi și senator și deputat din partea PMP Constanța.

 Ioana Constantin a luat cuvântul.

"Aș vrea astăzi să vă prezint o parte dintre obiectivele și proiectele. Ați văzut sloganul nostru - e vremea Să mișcăm Romania. Sistemul nostru sanitar crapă din toate încheieturile. Am venit cu soluții concrete. Am redepus în Parlament un proiect de lege a Sănătății. În România există cele mai mici alocări în sănătate din toata UE. Suplimentar, după ce am văzut ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este important să depolitizăm sistemul de sănătate",  spune Ioana Constantin.

"E vremea să discutăm adevărul despre sănătate. Fugim de situația reală din România. Avem o politiziare excesivă în educație și sănătate",  spune secretarul general al partidului.

A mai spus că trebuie publicate listele tuturor managerilor de spitale din țară.

E o țară fără avize. Școlile nu au, spitalele nu au, institușiile nu au", subliniază Constantin.

Există un proiect de lege în Parlament pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, a adaugat Ioana Constantin.

A mai spus că solicită tuturor candidaților de pe primele poziții să își asume un angajament pentru susținerea reducerii parlamentarilor în următorul mandat. De asemenea, își iau un angajament pentru eliminarea pensiilor speciale.

"În plus avem o lege speciala pentru a o înregistra în parlament. O lege anticlan. Am văzut cum rețelele infracțională au înflorit, care sunt de neatins. Legea prevede creșterea finanțării pentru poliție - ne referim la instruirea lor. Discutăm despre o recredibilizare a instituției dupa ce a fost terfelită de alți lideri. Suplimentar, depolitizarea la vârful MAI și nu numai. E nevoie de concursuri. La fel și în educație, sănătate. Am mers prea mult pe pile, rude și relații. Sunt personaje nepregătite care fac improvizații. Aceasta lege anticlan se referă la combaterea traficului de persoane. Jumătate dintre victime sunt minori", a adăugat Constantin.

"Am să închid cu un domeniu improtant - educație. În ceea ce priveste educația, e necesară creșterea alocării bugetului. Mulți copii nu au avut acces la cursuri. Unul din doi copii învață pe telefon. Trebuie crescută alocarea finanțării pe cercetare. 1.5% din PIB trebuie să fie alocarea pentru cercetare și educație. Suntem bucuroși că Maia Sandu este președintele ales în Republica Moldova. PMP își asumă proiectul unionist", a spus Ioana Constantin, care a spus că în statut este precizată proiectul de reîntregire a țării.

De altfel, a spus că se dorește înființarea ministerului pentru relații cu Republica Moldova.

Claudiu Palaz are un proiect pentru îmbunătățirea sistemului sanitar constănțean. Dorește să ia două clădiri aflate în paragină în Palas, aflate în subordinea Ministerului Transporturilor și să fie transformate într-un spital tampon (de covalescență).Femeile, după ce au născut, ar putea fi transferate acolo.

 O altă temă importanta, zice Palaz, este infrastructura.

Imagini de la eveniment puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video.

Comandat de Partidul Mișcarea Popularș - Organizația Județeana Constanța
Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar: 11200012
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii