Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:19 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO - TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (galerie foto)

ro

27 Mar, 2018 13:12 1270 Marime text
Consiliul Județean Constanța este convocat astăzi în ședința ordinară, de la ora 13:00, în Sala “Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Județean Constanța. În sală sunt prezenți 33 de consilieri. 

În deschiderea ședinței a fost pregătit un mic moment artistic urmat de intonarea imnului național al României, interpretat de eleva Daria Peltea. 

Programul artistic a fost pregătit pentru votul simbolic oferit declarației de unire cu Republica Moldova. 

Pe ordinea de zi sunt 52 de proiecte, două dintre acestea fiind retrase înainte de ședință.

Ședința Consiliului Județean Constanța poate fi urmărită LIVE pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța. 

UPDATE. ora 14.20

Au fost adoptate toate proiectele de la 15 la 45 inclusiv. Proiectele 46 și 47 au fost retrase de pe ordinea de zi. 

La proiectele 37, 38 și 39 săa votat desfiintarea unor centre de plasament, iar copiii vor ajunge in plasament de tip familial

La proiectul 48 a fost adoptat bugetul Spitalului Județean Constanța pentru anul 2018. La proiectul 49 a fost adoptat și bugetul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare. 

Au fost votate și proiectele 50 și 51. 

La proiectul 52, cel cu activitatea ATOP, Gheorghe Donțu președintele Autorității, prezintă activitatea acesteia, după care se va trece la vot.  

Donțu vorbește despre un RMN al societății românești și susține că locuitorii de la țară sunt în pragul dezastrului. 

Acesta susține că trebuie ajutați primarii de la sate, deoarece infracționalitatea a crescut. 

”O seamă de factori de care va trebui să ținem cont, să avem o discuție și să producem o serie de propuneri pe care să le înaintăm parlamentarilor” - a declarat Gheorghe Donțu. 

De asemenea, Țuțuianu îi cere lui Donțu să invite parlamentarii de Constanța la întâlnirile ATOP. 

A fost votat și ultimul proiect, cel legat de activitatea ATOP. 

UPDATE. ora 14.07

Au fost votate proiectele 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 și 14. 

La proiectul cu nr. 14, liberalii au cerut ca proiectul să iasă de pe ordinea de zi și să fie reintrodus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de săptămâna viitoare, motivând că ONG-ul nu este de utilitate publică. 

Proiectul a fost votat în forma actuală cu două abțineri de la PNL. 

UPDATE. ora 14.05

A fost aprobat proiectul de validare a directorului MINAC, Sorin Marcel Colesniuc, care a obținut cea mai mare notă la concursul de ocupare a funcției. 

Acesta a declarat că are încredere că va face față cu brio funcției și mulțumește pentru confirmarea în funcția de director. 

UPDATE: ora 14.00

Au fost aprobat proiectele 4 și 5, prin care a încetat mandatul consilierului Gheorghe Muhscină și a fost validat mandatul Gianinei Amariei Topolov. Aceasta a depus jurământul după validarea mandatului. 

UPDATE. ora 13.55

Urmează acordarea titlului de cetățean de onoare pentru actorii Ileana Ploscaru și Alexandru Mereuță, actorii veterani ai Teatrului de Stat Constanța. 

Ileana Ploscaru este foarte emoționată și mulțumește pentru această onoare, la fel ca Alexandru Mereuță. 

Ziua de astăzi nu  afost aleasă întâmplător pentru a oferi aceste distincții celor doi actori, având în vedere că astăzi este Ziua mondiala a teatrului. 

La rândul său, Alexandru Mereuță a evocat și actorii basarabeni, colegi de generație. Ileana Ploscaru și-a amintit cum au jucat în toate căminele culturale din județ la începutul carierei. 

UPDATE. ora 13.40

Consilierii au votat convocatorul. A fost propus un proiect pe lista suplimentară, un caz social, dar atât consilierr PSD cât și cei PSD au declarat că acesta ar putea fi analizat în ședința extraordinară de săptămâna viitoare. De asemenea și Horia Țuțuianu și Claudiu Iorga Palaz au votat împotriva proiectului, dar au susținut că sunt alte șapte cazuri sociale toate delicate în analiză.

Horia Țuțuianu a precizat că este vorba despre cazuri în care este nevoie de bani pentru efectuarea de intervenții în străinătate și trebuie analizate, astfel că vor fi luate în discuție la ședința extraordinară de săptămâna viitoare. 

Proiectul în cauză fusese propus pe lista suplimentară de Daniel Learciu de la ALDE.  Suma necesară pentru cazul social era de 37.000 de euro. Proiectul pică deocamdată, cu 17 voturi împotrivă și 14 pentru, urmând să fie analizat în ședința extraordinară a CJC. De la PSD singurul consilier care a votat pentru acest proiect a fost Mircea Pintilie. 
 
UPDATE: ora 13.15

În deschiderea ședinței a luat cuvântul președintele CJOc, Horia Țuțuianu care vorbește despre cum s-a făcut unirea în urmă cu 100 de ani. 

"Astăzi avem datoria să apărăm și consolidăm libertatea care ne-a fost ăcum 100 de ani. Prin declarația simbolică cinstim români și moldoveni și ne gândim la viitorul României. Unirea se poate face prin aderarea Moldovei la valorile europene. Sper ca această unire simbolică să aibă un ecou pentru toți românii și să fie un imbold să cinstim istoria neamului" - a declarat Horia Țuțuianu. 

În continuare are loc un scurt program artistic pregătit de copiii de la Ansamblul ”Fii Dobrogei” de la Centrul Teodor Burada condus de prof. Elena Ionescu Cojocaru. 

Actorul Dan Cojocaru a dat citire Declaratiei Sfatului Țării din 27 martie 1918, după care vicepreședintele CJC, Claudiu Iorga Palaz a citit proiectul de hotărâre al CJC, al cărui inițiator este. Este vorba despre primul proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de consiliu. 

Fiecare consilier semnează declarația de Unire cu Republica Moldova. Marius Enescu de la PMP a refuzat să semneze declarația pe care a catalogat-o drept propagandă ieftină. 


Care sunt proiectele aflate pe ordinea de zi: 


Proiect nr.1
 
privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova
 
Inițiator: Vicepreședinte - Palaz Claudiu Iorga
 
Proiect nr.2
 
privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al Județului Constanța” doamnei Ileana Ploscaru
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.3
 
privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al Județului Constanța” domnului Alexandru Mereuță
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.4
 
privind constatarea încetării unui mandat de consilier județean
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.5
 
privind validarea unui mandat de consilier județean
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.6
 
privind aprobarea rezultatului final al concursului, proiectului de management câștigător și durata pentru care se va încheia contractul de management la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.7
 
privind schimbarea denumirii Direcției Publice Județene de Evidență a Persoanelor Constanța în Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, precum și aprobarea Organigramei, Statului de funcții și Regulamentul de Oganizare și Funcționare ale Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.8
 
privind aprobarea încheierii unui contract de servicii de asistare, consiliere și reprezentare juridică a Direcției de Pază a Județului Constanța și împuternicirea conducerii D.P.J. pentru semnarea acestui contract
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.9
 
privind aprobarea Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Consiliului Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.10    
  
privind aprobarea Protocolului de colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța - Proiect INTESPO POCU 135/2/3/113589
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.11
 
privind aprobarea preluării unui bun imobil din domeniul public al UAT Oraș Murfatlar și administrarea Consiliului Local al Orașului Murfatlar în domeniul public al Județului Constanța și în administrarea Consiliului Județean Constanța, în vederea construirii a două case de tip familial de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.12
 
privind aprobarea atribuirii unei licențe de traseu pentru efectuarea transportului public județean de persoane prin curse regulate
 
Inițiator: Vicepreședinte - Palaz Claudiu Iorga
 
Proiect nr.13
 
privind darea în folosință gratuită Inspectoratului Școlar Județean Constanța a sălii de expoziție din Pavilionul Expozițional Constanța, în perioada 19 - 20 aprilie 2018 pentru desfășurarea „Târgului Ofertelor Educaționale”
 
Inițiator: Vicepreședinte - Palaz Claudiu Iorga
 
Proiect nr.14
 
privind darea în folosință gratuită Asociației ”Filantropică” Constanța a unui spațiu de 39 mp (sala nr. 12) din Pavilionul Expozițional Constanța pentru activități de lucru cu copii instituționalizați prin metode educative speciale
 
Inițiator: Vicepreședinte - Palaz Claudiu Iorga
 
Proiect nr.15
 
privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Pavilionului Expozițional Constanța, imobil aflat în domeniul public al județului Constanța
 
Inițiator: Vicepreședinte - Palaz Claudiu Iorga
 
Proiect nr.16
 
privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.274/30.10.2017 privind aprobarea Normelor procedurale interne privind achiziția directă de produse, servicii și lucrări
 
Inițiator: Vicepreședinte - Palaz Claudiu Iorga
 
Proiect nr.17
 
privind aprobarea Acordului de Parteneriat între UAT Județul Constanța, UAT Comună Corbu, UAT Comună Săcele, UAT Comună Istria și UAT Comună Mihai Viteazu pentru proiectul „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.18
 
privind aprobarea Acordului de Parteneriat între UAT Județul Constanța, UAT Comună Istria și UAT Comună Cogealac pentru proiectul „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria - DN22/ Tariverde”
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.19
 
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului “Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu”
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.20      
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALUI aferenți proiectului „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul Cetatea Histria - DN 22/Tariverde”
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.21
 
privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Comună Ostrov și administrarea Consiliului Local al Comunei Ostrov în domeniul public al Județului Constanța și în administrarea Consiliului Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.22
 
privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Comună Rasova și administrarea Consiliului Local al Comunei Rasova în domeniul public al Județului Constanța și în administrarea Consiliului Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.23
 
privind aprobarea formulării unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Comună Topalu și administrarea Consiliului Local al Comunei Topalu în domeniul public al Județului Constanța și în administrarea Consiliului Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.24
 
privind aprobarea modificării structurii organizatorice și a regulamentului propriu de organizare și funcționare pentru Comitetul de Coordonare (CC) și Grupul de Lucru (GL) implicate în procesul de actualizare a Planului Local de Acțiune pentru Mediu - județul Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.25
 
privind aprobarea Planului Local de Acțiune pentru Mediu - județul Constanța, actualizat
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.26
 
privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Teatrului de Stat Constanța, pentru anul 2017
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.27

 
privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Muzeului de Artă Constanța pentru anul 2017
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.28
 
privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța pentru anul 2017
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.29
 
privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Bibliotecii Județene „I.N. Român” Constanța pentru anul 2017
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.30      
privind aprobarea comisiei de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managerului Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” pentru anul 2017
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.31
 
privind modificarea și completarea Anexei nr.6 din Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.10/2018 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2018
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.32
 
privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2018 pentru Biblioteca Județeană „I.N. Român” Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.33
 
privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.288/28.11.2017 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, a Organigramei și Statului de funcții pentru Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța în reorganizare judiciară, în judicial reorganisation, en redressment
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.34
 
privind stabilirea prețului mediu/ tonă de iarbă (masă verde) obținută de pe pajiște, la nivelul Județului Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.35
 
privind modificarea componenței Comisiei pentru Protecția Copilului Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.36
 
privind modificarea componenței Echipei Intersectoriale Locale pentru prevenirea și combaterea exploatării copiilor prin muncă Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.37
 
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a documentației tehnico-economice - faza SF/DALI, a Acordului de parteneriat cu U.A.T. Județul Constanța în cadrul proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul", Agigea, str. Bujorului nr.9, precum și cofinanțarea acestuia de către Consiliul Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.38
 
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a documentației tehnico-economice - faza SF/DALI, a Acordului de parteneriat cu U.A.T. Județul Constanța în cadrul proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Ovidiu" Constanța, str. Pictor Nicolae Grigorescu nr.12, precum și cofinanțarea acestuia de către Consiliul Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.39
 
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a documentației tehnico-economice - faza SF/DALI, a Acordului de parteneriat cu U.A.T. Județul Constanța în cadrul proiectului „Închiderea Complexului de servicii comunitare Orizont” Constanța, Aleea Horia Agarici nr.5, precum și cofinanțarea acestuia de către Consiliul Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.40      
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, a documentației tehnico-economice - faza SF/DALI, a Acordului de parteneriat cu U.A.T. Județul Constanța în cadrul proiectului „Închiderea Complexului de servicii comunitare Cristina” Constanța, str. Pandurului nr. 120, precum și cofinanțarea acestuia de către Consiliul Județean Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.41

 
privind aprobarea Contractului cadru între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația Morning Glory House - Constanța pentru Copii Bolnavi de SIDA privind acordarea de servicii sociale minorilor afectați de SIDA/HIV de pe rază județului Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.42

 
privind stabilirea costurilor medii anuale pe anul 2018 pentru finanțarea serviciilor sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului și persoanei adulte cu handicap ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.43
 
privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.44
 
privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pe anul 2018
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.45
 
privind aprobarea rectificarii bugetului de venituri și cheltuieli, precum și a modificării listei de investiții, pe anul 2018, ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.46
 
- RETRAS -
 
privind aprobarea protocolului cu societatea S.C. Iridex Group Salubrizare SRL Costinești în vederea integrării infrastructurii deținute de această în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 

Proiect nr.47
 
- RETRAS -
 
privind aprobarea Protocolului cu societatea S.C. Tracon SRL Brăila în vederea integrării infrastructurii deținute de acesta în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia

 
Proiect nr.48
 
privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și listei de investiții pe anul 2018 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.49
 
privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și listei de investiții pe anul 2018 pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.50      
privind aprobarea contului de execuție al bugetului local al Consiliului Județean Constanța pe anul 2017
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.51      
privind aprobarea rectificarii bugetului de venituri și cheltuieli și a listei obiectivelor de investiții ale Județului Constanța pe anul 2018
 
Inițiator: Președinte - Țuțuianu Marius Horia
 
Proiect nr.52
 
Raport privind activitatea Autorității Teritoriale de Ordine Publică pe anul 2017
 
Prezintă: Consilier Județean - Donțu Gheorghe
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii