Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:24 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Imagini de la eveniment. Portul Militar Constanța Nava-Școală „Mircea" s-a întors acasă! (galerie foto+video)

ro

05 Jul, 2018 10:57 1481 Marime textNava-Școală „Mircea" s-a întors acasă astăzi, 5 iulie, ora 11.00, în Portul Militar Constanța.

După 31 de zile, dintre care 21 pe mare și 10 în porturile Bari, Tivat și Pireu, marșul internațional de instrucție desfășurat pentru pregătirea cadeților germani și români a ajuns la final.

Sub protecția spiritului „Mircea", în timpul parcurgerii celor peste 2.400 de mile marine, tinerii români și germani au avut ocazia să simtă marea și ceea ce înseamnă viața la bordul unei nave militare.
 
Instructorii de la bordul navei au transmis viitorilor marinari cunoștințele de bază necesare pentru a fi parte a unui echipaj, dar și respectul și profesionalismul de care aceștia trebuie să dea dovadă în viitoarea lor carieră militară.

În urma absolvirii stagiului de practică, au susținut colocviul final, în timp ce traversau strâmtoarea Dardanele.

Cei aproximativ 100 de cadeți s-au întors în România marinari.

Comandorul Gabriel Ioan MOISE, comandant al navei în ultimii 12 ani și membru al echipajului de peste două decenii, perioadă în care a traversat de două ori Oceanul Atlantic, a fost alături de fostul său echipaj, în ultimele 31 de zile, din postura de comandant al marșului.
      
Să le urăm, așadar, BUN VENIT!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii