Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi încep înscrierile la clasa pregătitoare. Unde sunt cele mai multe locuri în Constanţa (document)

ro

04 Mar, 2020 00:00 5132 Marime text

Începând de astăzi şi până pe 23 martie are loc completarea de către părinţi/ tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere, în cadrul primei etape prevăzute în calendar.


Zilele acestea, până pe 9 martie, în unităţile de învăţământ constănţene au fost programate „zile ale porţilor deschise”, prilej cu care părinţii au ocazia de a face cunoştinţă cu viitoarele clase în care vor învăţa copiii lor şi pot purta discuţii cu personalul implicat în această activitate.
Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, trebuie să fie înscrişi în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, iar copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscrişi dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

 

A crescut numărul de clase pregătitoare


Faţă de anul trecut, când au fost prevăzute 251 de clase, pentru 6.100 de copii, planul de şcolarizare pentru anul 2020-2021 prevede 298,83 de clase pentru un număr de 6.844 de copii (în secţiunea Documente puteţi consulta planul de şcolarizare).


Cele mai multe clase, în număr de şase, la fel ca şi anul trecut, au solicitat şcolile gimnaziale nr. 12 „B.P. Hasdeu”, nr. 24 „Ion Jalea”, nr. 30 „Gheorghe Țiţeica”, nr. 39 „Nicolae Tonitza” şi Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna.


Cu cinci clase sunt prevăzute şcolile gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul”, „George Enescu” şi „Grigore Moisil” din Năvodari.
În sistem Step by step va exista câte o clasă la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, şcolile gimnaziale nr. 22 „I.C. Brătianu” şi „Lucian Grigorescu” din Medgidia.


De asemenea, vor exista 11 clase în sistem privat şi alte patru clase în centrele şcolare pentru educaţie incluzivă „Delfinul”, „Maria Montessori” şi „Albatros”, dar şi o clasă pregătitoare în limba engleză la Liceul Teoretic „Educational Center” Constanţa.
În mediul rural sunt prevăzute în planul de şcolarizare cu 0,5, 0,33 sau 0,25 clase, chiar şi cu câte doi, trei-patru elevi, totalizând 15,63 de clase, ceea ce înseamnă că şi anul viitor vor exista numeroase clase de învăţământ simultan, unul dintre neajunsurile majore ale educaţiei din România.


Citeşte şi:

Avantajele înscrierii randomizate în clasa pregătitoare. Ce a declarat inspectorul general Sorin Mihai



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii