Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalul Raluca Turcan crede că pensiile speciale pentru parlamentari sunt „o mizerie”

ro

15 Dec, 2015 13:52 1869 Marime text
 
Deputatul Raluca Turcan, vicepreședinte al PNL, a declarat astăzi, că pensiile speciale pentru parlamentari şi votate de majoritatea membrilor PSD, sunt „o mizerie”.
 
„Pensii speciale-o mizerie! Pensiile speciale pentru parlamentari au fost votate de majoritatea PSD! Lucrul acesta trebuie să fie bine înțeles. PNL a părăsit sala de ședințe. PNL a ripostat ferm și fără echivoc împotriva acestui gest de imoralitate greu de înțeles. În condițiile în care tineri nevinovați mor pentru că statul este ineficient, în condițiile în care corupția macină instituțiile statului, în condițiile în care eficiența se lasă așteptată în aparatul public, singurul lucru pe care au înțeles cei din majoritatea PSD să-l facă a fost să voteze pensii speciale pentru parlamentari”, a transmis Raluca Turcan printr-un comunicat.
 
Pe de altă parte, senatoarea Cristiana Anghel (ALDE) a susţinut astăzi că absenţa parlamentarilor PNL este un semn de fariseism, referindu-se la votul privind Statutul deputaților și senatorilor prin care se prevede că parlamentarii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.
  
„Vreau să văd că niciunul de la PNL nu va face cerere pentru pensia respectivă. În perioada asta cât sunt senator nu am contract de muncă pentru că nu am cu cine îl face, dar plătesc pentru pensii. Dacă ai avut trei-patru-cinci mandate și vrei să ieși la pensie nu ai anii de vechime și, când ieși la pensie, ai pensia ciuntită din cauza vechimii. Este fariseism. Ei sunt probabil primii care vor depune cerere pentru a avea pensia respectivă suplimentară. (...) Uneori parlamentarii au dat dovadă că nu merită nici indemnizația respectivă, dar vorbim de parlamentarii vechi, care au fost niște oameni extraordinari, de cultură, cu coloană vertebrală. La aceia se gândește cineva”, a declarat Cristiana Anghel, la Parlament, notează agerpres.ro.
 
Vă reamintim, că astăzi, parlamentarii din PNL nu au participat la votul pentru acest proiect.



Sursa foto: agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii