Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lengyel Ladislau, inspector şcolar în cadrul ISJ Covasna, cercetat sub control judiciar

ro

08 Sep, 2014 12:34 2940 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de  inculpatul Lengyel Ladislau, inspector școlar, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit, în concurs infracțiunile de trafic de influență și luare de mită.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarele:
În calitate de inspector școlar pentru învățământul primar  –  secția maghiară, din cadrul  Inspectoratului Școlar al Județului Covasna,  i-a  promis  unui candidat la concursul de ocupare a posturilor didactice, organizat în data de 21 iulie 2014, că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Ministerului Educației Naționale pentru obținerea subiectelor de examen. Ulterior, inculpatul Lengyel Ladislau i-a remis acestui candidat respectivele subiecte.

În data de 23 iulie 2014, conform înțelegerii anterioare, pentru „serviciile” sale, inculpatul a primit de la  acea persoană suma de 600 de lei.
În luna mai 2014, inculpatul Lengyel Ladislau, în calitate de inspector școlar, a efectuat o inspecție specială la o școală gimnazială și a acordat notă maximă unei învățătoare, în mod nemeritat.

În legătură cu aceste acțiuni,  în datele de 21 și 24 iulie 2014, inculpatul a primit de la soțul acesteia,  alimente în valoare de 150 de lei.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Lengyel Ladislau trebuie să respecte următoarele obligații:
a)     să se prezinte la organul de urmărire penală  ori de câte ori este chemat;
b)     să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;
c)     să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)     să nu depăşească limita teritorială a județului COVASNA, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
e)     să nu exercite profesia de inspector școlar;
f)      să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
 
Inculpatului Lengyel Ladislau i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de informații.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii