Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea pensiilor militare de stat, adoptată

ro

29 Jun, 2015 18:49 1758 Marime text
 
Proiectul de lege iniţiat de guvern, care stabileşte regimul pensiilor militarilor, a fost votat astăzi în plenul Senatului cu 119 voturi „pentru", un vot „împotrivă" şi două abţineri.

Premierul interimar Gabriel Oprea a fost prezent în plenul Senatului pentru a susţine proiectul de lege, înainte de votul final.

„Am susţinut proiectul pe tot parcursul decizional cu toată convingerea, cu încrederea că în fiecare dintre dumneavoastră, în fiecare român, de altfel, există respectul şi aprecierea pentru militarii de carieră. Ţara are nevoie de militari, inclusiv în actualul context complicat de securitate şi trebuie să face faţă noilor provocări de securitate, iar noi avem datoria să le asigurăm drepturile militarilor. Pensiile militare de stat nu sunt pensii speciale, nu sunt nişte privilegii, ci reprezintă recunoaşterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară şi depun un jurământ militar", a declarat Oprea în plen, potrivit romanialibera.ro.

Proiectul lege prevede că vor fi acordate pensii militare de stat şi pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti care îndeplinesc condiţiile de vechime în serviciu, această categorie profesională beneficiind în prezent de posibilitatea menţinerii în activitate până la vârsta de 55 de ani.

„Baza de calcul pentru stabilirea pensiilor militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizat la data deschiderii dreptului de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute în contextul legii", potrivit proiectului de lege.

Senatul este prima Cameră sesizată, proiectul urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii