Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Ștefan, singura din Estul Europei care primeşte anul acesta titlul de Eisenhower Fellow

ro

01 Oct, 2015 21:55 3338 Marime text
 
Laura Ştefan este unul dintre modelele de urmat de la noi din țară.
 
Expert anticorupţie în cadrul Expert Forum (EFOR), Laura Ștefan, este singura persoană din Estul Europei care primeşte în acest an cunoscutul  titlul de Eisenhower Fellow.
 
În acest sens Laura a fost invitată să participe într-unul dintre programele de leadership ale Fundaţiei Eisenhower Fellowships, potrivit EFOR într-un comunicat de presă.
Pe pagina persoanlă de Facebook, Laura Ștefan a postat în urmă cu câteva minute un mesaj prin care transmite oamenilor ce o susțin că va fi plecată timp de două luni în SUA. De asemenea, a subliniat idea că în acest leadership, ea va vorbi cu pasiune despre România.
 
„ În următoarele 2 luni voi călători în SUA ca Eisenhower Fellow. Voi avea întâlniri cu oameni interesanţi din instituţiile publice americane, din lumea academică şi din think-tank-uri. Vom discuta despre stat de drept, despre anticorupţie, despre contextul geo-politic regional şi rolul pe care România poate să-l joace. Voi încerca să construiesc legături mai strânse cu think-tank-urile americane şi să aflu mai multe despre viziunea de peste ocean privind implicarea femeilor în politică. Voi vorbi cu pasiune despre Europa de Est şi despre România pentru că sunt convinsă că regiunea asta e una cheie în contextul actual şi că aici se poate să izbândim în construcţia unor state cu o democraţie veritabilă şi stabilă. Nu e uşor, dar sunt convinsă că se poate!”, a transmis Laura Ștefan pe pagina sa de Facebook.
 
În urmă unui proces de selecţie extrem de competitiv la nivel global, Fundaţia Eisenhower Fellowships a selectat-o pe Laura Ştefan să facă parte dintre cele 25 de femei remarcabile care s-au impus prin acţiuni de leadership, în domeniul lor de activitate. Pe baza acestei selecţii, ea a fost inclusă într-un program intensiv de leadership şi networking, care se va desfăşura timp de şapte săptămâni în Statele Unite ale Americii, începând de luni, 5 octombrie 2015, potrivit expertforum.ro.
 
„Îi urez bun venit Laurei Ştefan în reţeaua celor peste 1.000 de lideri globali selectaţi de Eisenhower Fellowship în 60 de ani de existenţa a organizaţiei. Că româncă, sunt mândră de candidaţii din România, care an de an ne impresionează pe toţi cei care suntem implicaţi în procesul de selecţie”, a declarat Irina Anghel-Enescu, reprezentanta Europei în Consiliul Global al Reţelei celor care deţin titlul de Eisenhower Fellow.
 
În acest moment, Laura este coordonator al proiectelor pentru promovarea statului de drept şi a anticorupţiei pentru Expert Forum, precum şi consultant pentru organizaţii internaţionale cu programe în aceste domenii în Balcanii de Vest, Moldova, Ucraina şi Georgia.
 
Tot ea este din 2012 membru în grupul de experţi care oferă sprijin Comisiei Europene în elaborarea raportului anticorupţie privind statele membre ale Uniunii Europene.
 
„Sunt onorată să fac parte din acest program prestigios. Mă bucur că voi avea ocazia să discut cu personalităţi americane extrem de implicate în domeniile mele de interes. SUA au fost permanent un susţinător al reformelor româneşti, în privinţa sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei. În contextul actual al politicii externe regionale, poziţia României este strâns legată de cea a principalilor săi parteneri internaţionali şi de cea a organizaţiilor internaţionale, la care este parte”, a declarat Laura Ştefan, potrivit aceleiași surse.
 
Laura Ştefan activează şi că expert internaţional pentru Comisia Europeană, UNDP, OECD şi alte organizaţii internaţionale, în domeniile reformei judiciare, anticorupţiei şi spălării banilor. În anul 2011, Comisia Europeană a numit-o membru al grupului de experţi care sprijină Comisia Europeană în elaborarea Raportului Anticorupţie privind statele membre UE. În perioada 2005-2007, a ocupat funcţia de director în cadrul Ministerului român de Justiţie, fiind responsabilă de politicile anticorupţie. A elaborat şi a pledat pentru adoptarea legislaţiei anticorupţie, a contribuit la construcţia instituţională a agenţiilor publice competenţe să combată acest flagel şi a îndeplinit funcţii de reprezentare în diferite organisme internaţionale. La începutul acestui an, Laura Ştefan a fost desemnată de către Ambasada SUA câştigătoare a premiului „Femeia curajoasă” a anului 2015.
 
De asemenea, printre românii care au dobândit în trecut Titlul de Eisenhower Fellow se numără: Dan Pascariu, Monica Macovei, Irina Anghel-Enescu şi, mai recent, jurnalistul Vlad Mixich şi regizorul Tudor Giurgiu.
 
În anul 2014, Laura Ștefan a acordat un interviu cotidianului ZIUA de Constanța -  LAURA ŞTEFAN, EXPERT ANTICORUPŢIE - „DACĂ NE UITĂM LA DOSARELE BARONILOR LOCALI, INCLUSIV LA CELE ALE LUI RADU MAZĂRE, OBSERVĂM CĂ ELE TRENEAZĂ LA NESFÂRŞIT ÎN JUSTIŢIE“



Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii