Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:17 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruţa Kovesi, invitată la New York să susțină un discurs în cadrul reuniunii ONU

ro

22 May, 2018 16:52 1674 Marime text
Procurorul șef la D.N.A Laura Codruța Kovesi a primit invitația de a susține  un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, ce va avea loc miercuri 23 mai 2018, la New York, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Dezbaterea la nivel înalt marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției(UNCAC), cunoscută și drept Convenția de la Merida, semnată și ratificată  de România, alături de alte 182 de state.

La reuniune participă președintele Adunării Generale a Națiunilor Unite Miroslav Lajčák și secretarul general al Națiunilor Unite António Guterres.
 
Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulată “15 ani de implementare a Convenției – tendințe,  realizări și provocări”. Reuniunea va găzdui două sesiuni de dezbateri la care, pornind de la prezentările făcute de experții invitați, ceilalți participanți vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și să împărtășească aspecte rezultate din experiența țărilor pe care le reprezintă.

În conformitate cu Rezoluția 72/196, adoptată de Adunarea generală Națiunilor Unite în vederea organizării acestei reuniuni la nivel înalt, președintele forului menționat va întocmi o sinteză a discuțiilor, document  ce urmează a fi transmis Conferinței statelor membre ale Convenției - for decizional - precum și tuturor statelor membre ale ONU.        
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii