Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Medgidia au început pregătirile pentru sărbătoarea de Bobotează

ro

03 Jan, 2013 16:30 1195 Marime text
Primăria Medgidia în colaborare cu Protoieria organizează cu ocazia Sfintei Sărbători de Bobotează slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari. Evenimentul va avea loc pe 6 ianuarie, la 12.30, pe canalul Dunăre Marea-Neagră. Tot atunci, va avea loc şi ritualul scoaterii din apă a Sfintei Cruci, de către unul dintre cei mai curajoși înotători voluntari. Organizatorii vor acorda un premiu de 1000 lei câştigătorului. Acesta este o tradiție practicată în fiecare an de Bobotează, în toată țara.

Înscrierea voluntarilor se va face înainte de începerea slujbei, în baza actului de identitate. Înotătorii trebuie să respecte regulamentul şi înainte de a se arunca în apa rece a Dunării vor fi examinați medical.

La eveniment vor participa principalele oficialităţi din Medgidia. Jandarmeria şi serviciul de ambulanţă vor supraveghea desfăşurarea concursului de Bobotează. Credincioşii sunt aşteptaţi să ia parte la sărbătoare duminică, 6 ianuarie,de la ora 12:30 pe faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră, în dreptul fântânii arteziene.

Conform calendarului crestin ortodox, pe 6 ianuarie Iisus Hristos a primit sfântul botez în apele Iordanului. De atunci data este marcată prin slujbe şi diverse ritualuri.

Sursa AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii