Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La închiderea sezonului estival Internele cumpără apă plată de 250.000 euro pentru hotelurile de la mare

ro

07 Sep, 2010 15:04 2021 Marime text

1283855223apa-magazin.jpgMinisterul de Interne a fost înainte de 1989 un minister privilegiat. De la spital şi policlinică proprii ultradotate pentru acele vremuri până la hoteluri, restaurante şi magazine cu circuit închis, Internele aveau tot ce trebuie pentru ca angajaţii acestui minister să nu simtă sărăcia gri a României anilor '80.

După 1989, lucrurile nu s-au schimbat deloc pentru acest minister al favorizaţilor, ba chiar în ultimii şase ani, MAI a devenit un fel de oază de lux a Guvernului României, beneficiind nu doar de o grilă de salarizare specială, dar şi de toate celelalte facilităţi inaccesibile românului de rând (restaurante şi hoteluri de patru stele, la mare şi la munte, la preţuri derizorii). Iar pentru dotarea şi aprovizionarea acestor hoteluri şi restaurante ale MAI nu se face niciun pic de economie nici măcar acum, în vremuri de austeritate bugetară.

Degeaba anunţă ritos micuţul premier Boc că şi-a somat miniştrii să taie din cheltuielile cu achiziţiile. Pentru Elena Udrea şi pentru Vasile Blaga, somaţia nu se aplică. Cei mari doi inamici din PDL sunt la fel de iscusiţi atunci când vine vorba despre bani tocaţi absurd pe te miri ce achiziţie năstruşnică.

Cel mai recent exemplu vine dinspre ministerul condus de Blaga, instituţie despre care aflăm că a cumpărat apă plată şi apă minerală Borsec în valoare de 1.116.550 lei, fără TVA (aproximativ 250.000 euro) pentru două hoteluri de pe litoral care aparţin MAI şi pentru încă alte două de la munte. Dacă pentru hotelurile Turist din Predeal şi Excelsior din Braşov se justifică achiziţionarea unei anumite cantităţi de apă minerală, pentru cele două hoteluri ale MAI din Mamaia şi Saturn, să cumperi Borsec în neştire la începutul toamnei când aceste hoteluri cu circuit închis rămân goale este de-a dreptul ridicol. Pentru că degeaba predici la talk show-uri necesitatea strângerii curelei la toate nivelurile, în timp ce ministerul de pe care îl conduci cumpără apă plată de un sfert de milion de euro pentru hotelurile căpeteniilor de la Interne, mai ales acum la închiderea sezonului estival. Tăiem de la dotarea şi renovarea spitalelor, tăiem din bugetul şi aşa golaş al Educaţiei, ba chiar tăiem şi din salariile pălmaşilor din MAI, dar nu economisim niciun leu atunci când trebuie să fie aprovizionate nişte hoteluri ale Internelor, care sunt oricum închise pe perioada toamnei şi a iernii.

Criză mare, monşer! Însă nu şi pentru Vasile Blaga sau pentru ministerul păstorit de el. Să curgă apa plată, să curgă apa minerală!

Sursa: Cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii