Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:20 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - La evenimentul Triathlon Challenge Mamaia s-au anunțat restricții de circulație

ro

03 Sep, 2015 15:30 1115 Marime text
 
În cadrul unei conferințe ce a avut loc astăzi, cu ocazia evenimentului Triathlon Challenge Mamaia, organizatorii au anunțat faptul că traficul din stațiunea Mamaia va fi restricționat sâmbătă și duminică pe cele trei benzi de circulație dinspre lacul Siutghiol.  
 
Organizatorii au declarant că anul viitor vor încerca să aducă în Mamaia etapa de cupă mondială.
 
 

 UPDATE 15:35:

„Ediţia din acest an este un test pentru Cupa Mondială pe care vrem să o găzduim la anul. În acest sens, la competiţie va fi prezent preşedintele Federaţiei Internaţionale. Ne ajută foarte mult infrastructura şi sprijinul local. După şapte ani, am reuşit să trecem pragul de 1.000 de participanţi“, a declarat Vlad Stoica, preşedintele Smartatletic.  

Restricţiile sunt următoarele: sâmbătă, 5 septembrie – cele trei benzi dinspre partea lacului vor fi restricţionate total (blocate), în intervalul orar 9.30 – 14.00. În acest interval, nu se poate ieşi cu vehicul sau pietonal, pe carosabil; duminică, 6 septembrie – cele trei benzi dinspre partea lacului vor fi restricţionate total (blocate), în intervalul orar 9.30 – 11.30 şi 12.30 – 14.00, iar în perioada 11.30 – 12.30 se poate ieşi cu vehiculul doar prin cel mai apropiat sens giratoriu, cu aprobarea lucrătorilor care închid perimetrul (Poliţie, Jandarmerie, arbitri). 

 
Evenimentul are loc în perioada 4 - 6 septembrie și se află la a VII-a ediție a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani.
 
El se va desfășura în staţiunea Mamaia, și va fi unul dintre cele mai complexe evenimente sportive organizate în România.
 
Evenimentul se adresează tuturor iubitorilor de mişcare, indiferent de vârstă.
 
 
Pe parcursul celor trei zile aproximativ 1300 de sportivi amatori şi profesionişti vor participa la o adevărată sărbătoare a triatlonului în cadrul căreia vor avea loc competiţii dedicate atât celor mari cât şi celor mici.
Anul acesta, Triathlon Challenge Mamaia devine Cupă Europeană Premium, cu un buget de premiere generos, cu mai multe puncte ITU şi cu sportivi de elită din peste 20 de ţări.
 
Predarea kit-urilor de concurs
 
În prima zi a evenimentului, vineri, concurenţii vor primi kit-ul de participare, care va cuprinde casca de latex pentru înot oferită de Tyr, tricoul oficial al concursului oferit de Belloto, cip-ul de cronometrare (sistem electronic, timpi pentru fiecare probă), două numere de concurs (alergare şi bicicletă), medalie de finisher, diplomă electronică şi produse de la parteneri. Predarea kit-urilor de concurs se va face la Pavilionul Expoziţional Constanţa, între orele 14.00 şi 22.00, unde veţi găsi şi o expoziţie cu echipamente sportive.
 
Programul zilei de sâmbătă
Probe individuale
Ora 10.00: Start proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
Ora 10.15: Start Proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ora 12.00: Start proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare
Probe de echipă
Ora 10.45: Start ştafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ora 11.15: Start ştafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare
 
Competiţia „Start Campioni la Triatlon” face parte din programul cu acelaşi nume, program naţional de selecție și pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta între 9 și 12 ani, iniţiat de Federaţia Română de Triatlon.
 
Ziua de duminică este dedicată în totalitate celor mai buni triatlonişti profesionişti din lume, care se vor întrece în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licența Uniunii Internaționale de Triathlon (ITU). La startul competiţiei se vor afla sportivi din peste 20 de ţări, care vor lupta pentru punctele oferite în clasamentul european de profil, dar şi pentru premiile record puse în joc. Faţă de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungând la o sumă impresionantă de 25.000 de euro.
Printre cei aproximativ 100 de sportivi care s-au înscris la startul probei olimpice (1.500m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare) se numără şi doi reprezentanţi ai României: Alexandru Diaconu și Antoanela Manac.
 
Startul în întrecerea feminină se va da la ora 9.30, iar în competiţia masculină la 12.30, ceremonia de premiere fiind programată la ora 15.30.

Ti-a placut articolul?

Comentarii