Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Votul pentru referendum se încheie la ora 23.00. La ce întrebare răspund azi, la referendum, alegătorii din Băneasa

ro

11 Jun, 2017 14:53 2000 Marime text
La propunerea primarului oraşului Băneasa, consilierii locali au adoptat luna trecută o hotărâre de Consiliu prin care solicitau obţinerea avizului de legalitate pentru organizarea unui referendum. Referendumul vizează modificarea statutului localităţii din oraş în comună.

 La referendumul care se desfăşoară azi, în intervalul 7.00 - 23.00 sunt aşteptaţi puţin peste 4.000 de locuitori, care vor vota în cele patru secţii de votare din oraş.

Citește și UPDATE Alegeri parţiale. La Nicolae Bălcescu au votat până la ora 15,00 , 45 % dintre alegatori

Pe buletinul de vot se află următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu trecerea de la statutul de oraş la statutul de comună?“

De câte voturi este nevoie pentru aprobarea unui referendum Potrivit legii, dacă 30% dintre cei aproximativ 5.000 de locuitori vor vota „pentru“, Băneasa va reveni la statutul de comună, după ce, în 2004, localitatea a fost declarată oraş. Aprobarea referendumului se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot. Aceste modificări au fost aduse de PSD Legii referendumului şi au intrat în vigoare în 2014.

Conform Constituţiei, poporul îşi exercită suveranitatea prin intermediul aleşilor săi - parlamentari - şi prin referendum.


UPDATE, ora 15.05

Până la această oră, au votat 835 de alegători, din cei 4.300, adică un procent de 23 la sută.

Pentru validarea rerefendumului este nevoie de o prezentă la vot de cel puţin 1.200 de persoane, care să răspundă afirmativ la întrebarea de pe buletinul de vot.

Update: La ora 21.00, votaseră peste 40% dintre locuitorii oraşului Băneasa, ceea ce înseamnă că referendumul ar putea fi validat fără probleme. Cel mai probabil mâine dimineaţa se va cunoaşte cu exactitate rezultatul votuui.
Din ordinul prefectului judeţului Constanţa şi potrivit legii referendumului, urnele de la Băneasa vor fi deschise până la ora 23.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii