Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul a dat avizul de legalitate Pe 11 iunie, locuitorii din Băneasa votează pentru revenirea la statutul de comună

ro

17 May, 2017 00:00 10618 Marime text
La propunerea primarului oraşului Băneasa, consilierii locali au adoptat hotărârea de Consiliu prin care solicită obţinerea avizului pentru organizarea unui referendum privind modificarea statutului localităţii, din oraş în comună. Pentru organizarea referendumului, s-a avansat data de 11 iunie, zi în care în mai multe unităţi administrative din ţară au loc alegeri parţiale.
 
Autorităţile locale vor să organizeze un referendum pe această temă, motivând că Băneasa nu s-a dezvoltat deloc în ultimii 13 ani, iar cetăţenii sunt nevoiţi să plătească taxe şi impozite foarte mari, localitatea fiind inclusă de către organele fiscale în categoria oraşelor de rang III.
 
Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a semnat, ieri, pentru legalitatea hotărârii adoptate de aleşii locali din Băneasa. „Am semnat fără probleme HCL-ul, este o chestiune de oportunitate locală pentru Băneasa, respect decizia primarului şi a locuitorilor. Noi vom proceda să anunţăm mai departe Guvernul, Autoritatea Electorală Permanentă şi Tribunalul Constanţa, iar de aici mai departe este treaba autorităţilor din Băneasa să organizeze acest referendum“, a declarat Adrian Nicolaescu, pentru ZIUA de Constanţa.
De câte voturi este nevoie pentru aprobarea unui referendum
 
Potrivit legii, dacă 30% dintre cei aproximativ 5.000 de locuitori vor vota „pentru“, Băneasa va reveni la statutul de comună, după ce, în 2004, localitatea a fost declarată oraş. Aprobarea referendumului se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot. Aceste modificări au fost aduse de PSD Legii referendumului şi au intrat în vigoare în 2014. Conform Constituţiei, poporul îşi exercită suveranitatea prin intermediul aleşilor săi - parlamentari - şi prin referendum. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii