Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:06 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi - De multe ori, inculpaţii chiar au recunoscut ceea ce discutau când au fost interceptaţi

ro

16 Mar, 2016 07:33 770 Marime text
 
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a spus că excepţia de neconstituţionalitate a interceptărilor SRI „nu ar trebui sau nu ar putea să fie invocată cu succes” în cazul dosarelor trimise în judecată care au trecut de camera preliminară, unde se analizează legalitatea unei probe.
 
Şefa DNA, a afirmat, la TVR, că a trimis anul trecut în judecată 357 de dosare, dintre care în 52 la sută nu au fost aplicate măsuri de supraveghere tehnică şi numai în aproximativ 25 la sută au fost aplicate astfel de măsuri şi cu sprijinul SRI. Totodată, a mai spus că interceptările nu constituie niciodată singurele probe într-un dosar şi, de multe ori, inculpaţii chiar au recunoscut ceea ce discutau când au fost interceptaţi.
 
Privind faptul că decizia Curţii Neconstituţionale care a stabilit neconstituţionalitatea interceptărilor SRI se aplică şi dosarelor aflate pe rolul instanţelor, Kovesi a spus că, în opinia specialiştilor DNA, „odată ce dosarele au trecut de cameră preliminară, această excepţie nu ar trebui sau nu ar putea să fie invocată cu succes”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii