Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi, la Berlin, cu Angela Merkel

ro

26 Feb, 2015 09:43 769 Marime text
Președintele Klaus Iohannis face astăzi o vizită oficială în Germania, șeful statului urmând să aibă convorbiri cu președintele Joachim Gauck, cu cancelarul Angela Merkel, precum și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești, informează stirileprotv.ro.
 
Președintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească la prânz cu președintele Joachim Gauck. Ceremonia primirii oficiale, la Palatul Bellevue din Berlin, este prevăzută să aibă loc la ora 13.00 (ora României), de la ora 13.15 fiind programate convorbiri tête-à-tête.
 
De la ora 13.30, cei doi președinți vor participă la un dejun de lucru.
 
La oră 15.05 (ora României), la sediul Cancelariei Federale, președintele Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu cancelarul german, Angela Merkel, urmate, la ora 15.15, de convorbiri oficiale. Cei doi înalți oficiali vor susține apoi, de la ora 16.10, o declarație de presă comună.
 
Șeful statului român are programate apoi, de la ora 17.00 (ora României), convorbiri cu președintele Bundestag, Norbert Lammert, iar de la ora 17.45 (ora României), o întâlnire cu conducerea Forumului Germano-Român.
 
Klaus Iohannis va avea în cursul serii, de la oră 19.00 (ora României), la sediul Ambasadei României la Berlin, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Germania.
 
Inițial, vizita președintelui român a fost programată pentru 11 februarie, dar a fost amânată în semn de respect față de funeraliile fostului președinte Richard von WeizsA¤cker, organizate la această data.



Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: ziuaveche.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii