Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, la recepția de Ziua Reginei Elisabeta - ”Investiţiile britanice în România ar putea fi mai substanţiale”

ro

12 Jun, 2018 20:45 1427 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că investiţiile britanice în România ar putea fi mai substanţiale, punctând că trebuie găsite modalităţi de diversificare a legăturilor bilaterale în domeniul afacerilor, relatează Agerpres.

"Cooperarea comercială româno-britanică este şi ea foarte bună, anul trecut schimburile înregistrând cel mai ridicat nivel din istorie, în valoare de peste 4 miliarde de euro. Investiţiile britanice în România ar putea fi mai substanţiale şi trebuie să găsim modalităţi de a diversifica în continuare legăturile bilaterale în domeniul afacerilor", a declarat Iohannis la recepţia oferită de Ambasada Marii Britanii cu ocazia Zilei Reginei Elisabeta.


El a arătat că relaţiile româno-britanice sunt foarte bune.

"Aniversăm, în 2018, 15 ani de la crearea parteneriatului strategic stabilit în 2003, care s-a dezvoltat puternic în special în domeniul apărării şi securităţii, dar şi în cel comercial. Apărarea şi securitatea se evidenţiază ca domeniu esenţial al relaţiilor româno-britanice", a spus şeful statului, arătând că cele două ţări împărtăşesc aceleaşi preocupări cu privire la stabilitatea şi securitatea în Flancul estic.


Klaus Iohannis a spus că anul acesta se dovedeşte a fi unul dintre cei mai dinamici în ceea ce priveşte cooperarea româno-britanică în domeniul apărării.

Sursă: Agepres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii