Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kemal Karpat a primit brevetul de cetăţean de onoare al Medgidiei

ro

02 Nov, 2012 18:19 1352 Marime text

Primăria Medgidia a primit astăzi vizita lui Kemal Karpat, profesor universitar, care a fost declarat cetăţean de onoare în şedinţa festivă din 2 septembrie, de ziua atestării oficiale a Medgidiei. Deoarece Karpat nu a fost prezent în urmă cu două luni, astăzi, primarul Marian Iordache i-a înmânat brevetul de cetăţean de onoare împreună cu alte simboluri.

„Astăzi am avut onoarea să ne viziteze domnul profesor Kemal Karpat, o personalitate marcantă ce face cinste Dobrogei şi Medgidiei. La cei 89 de ani este activ, cu un suflet tânăr şi scrie în continuare. Îi doresc multă sănătate şi zile multe, pentru că asemenea capacităţi intelectuale merită toată stima noastră, şi avem multe de învăţat de la domnia sa", a declarat primarul Marian Iordache.

La rândul său, Kemal Karpat şi-a exprimat cu modestie mulţumirile şi recunoştinţa pentru recunoaşterea şi titlul ce i se conferă. „Mă simt onorat pentru această distincţie şi ţin în sufletul meu dragostea pentru acest oraş, unde am învăţat primele idei ale culturii şi alte ştiinţe de ale căror învăţăminte am beneficiat toată viaţa. Mă simt întinerit ori de câte ori vin aici, în Dobrogea şi în Medgidia şi anii albi se pierd, mă simt ca băiatul de 18 ani care a terminat seminarul şi a plecat de aici în lume. Aş vrea ca vizitele mele să fie mai dese şi mai lungi, dar ocupaţiile mele academice nu îmi permit să stau decât câteva ore, momente ce vor rămâne în mintea şi sufletul meu ca ceva de neuitat. Ce fericit este cel ce poate spune „Sunt medgidian!", a spus profesorul Kemal Karpat.

La Primăria Medgidia, au fost prezenţi pentru a îl felicita pe profesor şi reprezentanţii UDTTMR -Erol Murat şi Aidân Murat (preşedintele UDTTMR Medgida), Nedret Bechiş (consilier local).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii