Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Hunedoara Vicepremierul Paul Stănescu la Serbările Naţionale de Ţebea.

ro

09 Sep, 2018 13:16 1954 Marime text

În localitatea Ţebea din judeţul Hunedoara, aproape 4.000 de oameni iau parte duminică, la manifestările comemorative dedicate împlinirii a 146 de ani de la moartea eroului naţional Avram Iancu, informeză AGERPRES.

Serbările de la Ţebea debuteză cu  o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoţi, în fruntea căruia s-au aflat mitropolitul Banatului, Ioan, împreună cu episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, şi episcopul vicar al Episcopiei Aradului, Emilian.

La manifestări sunt prezenţi vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, ministrul Educaţiei, Valentin Popa, şi ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, parlamentari, lideri de partide politice şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale.

În cuvântul său, mitropolitul Banatului a spus că Avram Iancu este unul dintre românii care s-a luptat pentru desfiinţarea iobăgiei, introducerea limbii române în administraţia publică de stat şi pentru înfiinţarea de şcoli româneşti.

Slăvite voievod Avram Iancu, îţi mărturisim că în spaţiul nostru românesc liber încă ne naştem într-o limbă română frumoasă ca o duminică, plângem, ne bucurăm şi ne rugăm lui Dumnezeu în limba română. Îţi mai mărturisim că aici şi peste 100 de ani preoţii noştri se vor ruga lui Dumnezeu pentru tine şi oştenii tăi tot în dulcea noastră limbă română, a afirmat mitropolitul Banatului.

Manifestările de la Ţebea au continuat cu depuneri de coroane de flori din partea Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului, instituţii ale statului, partide politice şi organizaţii neguvernamentale.

În cursul după-amiezii, va avea loc un spectacol folcloric.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii