Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Marșul solidarității.Peste 1,5 milioane de participanți, la Paris Liderii mondiali și-au încheiat marșul. Evenimentul s-a încheiat fără incidente

ro

11 Jan, 2015 15:54 2347 Marime text
 
Parisul va deveni capitala mondială a luptei împotriva terorismului astăzi, printr-o reuniune internaţională şi un marş republican la care vor participa peste un milion de persoane, între care zeci de lideri străini, după atentatele comise de trei jihadişti şi soldate cu 17 morţi. Mii de oameni s-au adunat deja acum la Paris, înaintea marşului împotriva terorismului, care trebuie să înceapă la ora 14.00 GMT (16.00, ora României). Jurnalista franceză de origine română Iulia Badea Gueritee a postat pe contul său de Facebook startul marșului republican din Paris. „Și începe bine. Alertă cu bombă la metro Charles de Gaulle. Azi metroul este gratuit. Și accesibil, deci...”, a afirmat Iulia Badea Gueritee pe contul personal de Facebook.

De asemenea, aflându-se la fața locului, ea ne-a mărturisit că s-a referit la metroul accesibil „inclusiv celor care ar dori un atac terorist. Sunt 50 de șefi de state aici”.

Iulia Badea Gueritee a ținut să precizeze că „protecția este întărită, polițiștii sunt înarmați până-n dinți peste tot. O să fie peste un milion și jumătate de persoane”. 

UPDATE ora 15.55



„Doar câteva minute încă. Ploaia s-a oprit. Noi ne împărțim mănușile, este foarte frig. Au venit fotografii oficiali, iar polițiștii cer localnicilor să intre în casă. Trebuie să apară șefii de stat. 50!!!!”, a postat pe contul de Facebook Iulia Badea Gueritee în urmă cu câteva minute.

UPDATE ora 16.10

Un număr de 5 autocare cu președinți au ajuns la marș

UPDATE ora 16.17

Familiile victimelor atacului de la redacţia săptămânalului francez Charlie Hebdo, care s-a soldat miercuri cu 12 morţi, precum şi apropiaţi şi supravieţuitori au sosit astăzi la „marşul republican" împotriva terorismului de la Paris, relatează AFP.

Sosite cu un autobuz, aceste persoane, care poartă pe cap câte o banderolă albă pe care scrie „Charlie", vor fi în fruntea cortegiului care va pleca din Piaţa Republicii din Paris.


UPDATE ora 16.35

A început marșul republican în Paris. 

UPDATE ora 17.19

Mulțimea de pe străzile Parisului a intonat imnul național al Franței.

UPDATE ora 17.51



Preşedintele francez Francois Hollande, împreună cu numeroşi lideri străini, între care şi preşedintele român Klaus Iohannis, participă la marşul din Paris în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna aceasta în Franţa, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziuni.

UPDATE ora 18.36



Marșul a ajuns în Place de la Nation.


UPDATE ora 18.45

Cei circa 50 de lideri internaționali prezenți duminică la Marșul solidarității din Paris, împotriva terorismului, și-au încheiat participarea la eveniment, transmite EFE.

UPDATE ora 21.00

Oamenii au părăsit zona în care a avut loc marșul. Evenimentul s-a desfășurat fără incidente.

Sursa foto: Facebook, CNN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii