Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Constanţa informează cetăţenii cu privire la riscul de înec. Ce trebuie să aveţi în vedere înainte să vă avântaţi în mare

ro

12 Jun, 2019 09:46 564 Marime text
Statisticile anilor anteriori arată că, odată cu încălzirea vremii, apar şi cazurile în care copii, tineri şi chiar persoane cu experienţă îşi pierd viaţa la scăldat. În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa informează cetăţenii cu o serie de reguli şi măsuri ce trebuie respectate în scopul prevenirii acestor evenimente nedorite:
 
- frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
- respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
- evitaţi scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte,  si curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
- nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
- nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
- nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.
 
"Cetăţenii au obligaţia să respecte panourile de avertizare “Scăldatul interzis, pericol de înec” şi să conştientizeze riscurile la care se expun atunci când se scaldă în locuri neamenajate pentru că plata unei clipe de neatenţie poate fi o viaţă", transmit reprezentanţii ISU Constanţa.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în acest an în Marea Neagră.

Ti-a placut articolul?

Comentarii