Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:14 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanţa despre ultima probă din cadrul examenului național de bacalaureat

ro

03 Jul, 2015 15:19 982 Marime text
Azi, 5.634 de absolvenți din Constanţa au susținut ultima probă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015,  cea la alegere a profilului (Biologie, Chimie, Economie, Filosofie,  Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Sociologie).                                                                                                     

Patru candidați  din  centrele  de examen - Liceul Teoretic „Decebal”, Liceul Teoretic „N. Bălcescu” din Medgidia, Colegiul Economic din Mangalia, Liceul Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă - au fost eliminați  pentru fraudă și tentative de fraudă (ciorne ale altor candidați, însemnări, notițe). Aceștia au fost declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor și  probele scrise, au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise susținute.

Conform calendarului, pe data de 7 iulie, până la ora 16:00, se vor afișa primele rezultate (înainte de contestații). În aceeași zi, la centrul de examen vor putea fi depuse contestațiile, care urmează să fie rezolvate în intervalul 8-9 iulie. Pe 10 iulie a.c., vor fi făcute publice rezultatele finale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii