Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis şi Băsescu, mesaj de Ziua Drapelului Național

ro

26 Jun, 2015 11:23 1682 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național. El a susținut că această zi este o sărbătoare de suflet, iar el are „datoria, dar şi privilegiul, de a cere tuturor românilor să preţuiască şi să cinstească Drapelul Național”.

„Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, este pentru toţi românii o sărbătoare de suflet. Drapelul, ca simbol naţional, ne reaminteşte permanent de jertfele înaintaşilor pentru o Românie modernă, stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, partener al Alianţei Nord-Atlantice şi membru de încredere al Uniunii Europene”, a transmis președintele.

Klaus Iohannis consideră că drapelul este simbolul absolut al românilor de pretutindeni.

„Tricolorul reprezintă liantul generaţiilor de români care au contribuit la construcția României de astăzi. La rândul nostru, avem responsabilitatea să lăsăm moștenire o Românie mai bună, o națiune cu adevărat puternică. Tricolorul este simbolul absolut al românilor de pretutindeni. Drapelul Naţional flutură cu mândrie în Europa şi în lume, este purtat cu demnitate de către ostaşii noştri în teatrele de operaţii de pe întregul mapamond şi însoţeşte momentele de bucurie ale victoriilor sportivilor noştri”, a mai transmis Iohannis.

„La mulţi ani, România! La mulţi ani, Tricolor!”, și-a încheiat președintele mesajul.

Fostul președinte Traian Băsescu a scris, pe pagina personală de Facebook, un mesaj pentru români, cu ocazia Zilei Drapelului Național, spunând că cel mai importat simbol național trebuie purtat în suflet.

„Este ziua celui mai important simbol naţional, DRAPELUL.

Poţi să-l arborezi pe clădiri, în curte, la fereastra casei, pe balcon, la catargul navei sau poţi să-l porţi sau să-l pui sub formă de insignă la reverul hainei.

Cel mai important însă este să-l porţi în suflet", a scris fostul președinte pe site-ul de socializare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii