Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:14 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instalaţiile rafinăriei Petromidia intră în reparaţii. În paralel, continuă ancheta privind incendiul de pe 22 august

ro

29 Aug, 2016 19:00 1128 Marime text
Rompetrol Rafinare a anunţat, astăzi, printr-un comunicat de presă că a notificat săptămâna trecută autorităţile locale de mediu în legătură cu intrarea în revizie a rafinăriei Petromidia.

Lucrările erau programate iniţial pentru luna septembrie şi fac parte din programul de mentenanţă periodică a instalaţiilor. Acestea vor dura 15 zile.

Astfel, rafinăria a finalizat deja procedurile de oprire eşalonată a instalaţiilor şi urmează  golirea şi curăţarea cu abur a echipamentelor. În această perioadă se vor realiza lucrări de reparaţie, mentenanţă şi probe tehnologice în instalaţiile de pe platforma Petromidia, se mai arată în comunicat.

Pe parcursul acestei perioade, compania va continua livrările de produse către clienţii şi partenerii săi, conform angajamentelor asumate.

Totodată, în cadrul anchetei oficiale a autorităţilor privind incidentul care a avut loc pe 22 august în incinta rafinăriei, în cursul zilei de 26 august s-au primit citații, atât de către societăţile Rompetrol Rafinare şi Rominserv, cât şi de patru  angajaţi ai acestora. În baza lor, atât cele două societăţi cât şi angajaţii săi sunt convocaţi pentru data de 31 august, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru a furniza informaţii suplimentare. 

De asemenea, ambele societăţi au demarat o ancheta internă pentru a elucida împrejurările care au cauzat tragicul eveniment.

Încă de la început, societăţile Grupului au asigurat tot suportul autorităţilor implicate în cercetarea incidentului, fiind puse la dispoziţia acestora toate documentele solicitate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii