Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Becheanu, de la ITM Constanța, despre incidentul de la Petromidia „E foarte probabil să facem o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea care a fost cauza evenimentului” (VIDEO)

ro

22 Jun, 2023 12:59 1651 Marime text


Ieri, 21 iunie 2023, a avut loc o explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căreia a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, la fața locului au fost deplasate 9 autospeciale de stingere, 5 ambulanțe SMURD, 3 ambulanțe SAJ și 2 autoscări. În sprijin au venit alte 5 autospeciale de la Călărași, Ialomița și Tulcea. Ea a precizat că incendiul a izbucnit la instalația de hidrocracat.
 
Conform celor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
 
Amintim că doi pompieri au fost răniți în timpul incendiului. Este vorba despre un subofițer din cadrul ISU Dobrogea ce a suferit un traumatism la unul dintre membrele inferioare și a fost transportat la spital cu o ambulanță SAJ Constanța. De asemenea, un pompier din cadrul combinatului Petromidia a acuzat dureri la membrele inferioare, dar a refuzat transportul la spital. 
 
Ce a spus Marian Becheanu despre incidentul de la Petromidia
 
Marian Becheanu, inspector șef – adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, a declarat, în contextul celor petrecute la Rafinăria Petromidia următoarele:
 
„Evenimentul produs la Midia intră în categoria incidentelor periculoase. În situația aceasta se va face o anchetă. Un inspector este deja desemnat în sensul acesta. E foarte probabil să facem și o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea care a fost cauza evenimentului, iar pe cale de consecință, după expertiză vor fi trase concluzii, vor fi stabilite măsuri și dacă este cazul de responsabilități ale unor persoane vor fi luate măsuri în acest sens.”
 
Citește și:

LIVE VIDEO Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

Doi pompieri răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital (GALERIE FOTO)

Oficial de la ISU Dobrogea Mai multe echipaje de pompieri intervin la incendiul de la Petromidia (VIDEO)


 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii